Брат и сестра горят с имот за €300 000
2

Брат и сестра горят с имот за €300 000

Семейството води съдебна битка за парцела край София

Брат и сестра с лека умствена изостаналост може да се разделят с апетитен терен в София далеч под пазарната цена. Земята се намира до магистрала „Тракия“ край село Лозен и е с площ 11 600 кв. м. Парцелът е наследство на 6 братя и сестри, сред които Ради и Николина. Към днешна дата единствените живи наследници са Ради и Николина, останалите 4 са умрели от немотия.

В края на миналата година Ради научава от нотариална покана, че той и сестра му са сключили предварителен договор за продажба на терена. Мъжът обаче отрича да е подписвал какъвто и да е документ, а на 26 февруари тази година се е явил на графиологична експертиза, за да се докаже дали действително подписът е негов. Според „предварителния договор“ на двамата ще им бъдат изплатени 30 000 лв., като 15 000 лв. са за него. Сумата обаче е

доста по-ниска от пазарната

стойност на имота

По думите на Савина Иванова, която помага на Ради да не изгуби имота, земите в района вървели между 25 и 50 евро на кв. м.

„Миналата година на същата линия се продаваше имот – 10 дка, а цената му беше 300 000 евро“, обяснява Савина Иванова. По документи купувач е Боряна Томова, която вече притежава половината от имота. Ради Русев твърди, че го е получила, използвайки вратичка в закона и подмамвайки сестра му.

„За да избегнат Ради, преди продажбата са убедили Николина да подари 1/10 от земята на Боряна. По този начин при продажба не е необходимо да присъства и братът, а Боряна изкупува частта на сестрата“, казва Иванова. За да се разпорежда с имота обаче, е необходимо да се сдобие и с другата половина. Според Ради сестра му непрекъснато се опитвала да го убеди да даде частта си.

Ако не се съгласиш, казва,

ще ти го вземат по друг начин

Тя казва още „аз подписах моята част и съм добре сега – поемат ми наема“, споделя братът. По думите на брата и Савина Иванова посредник в измамата бил приятелят на Боряна, който е таксиметров шофьор. Николина се запознала с него, докато е чистила стъклата на магазините в Плиска. Междувременно той й предложил да чисти вилата и двора му в Кокаляне срещу обяд и 5 лв. на ден.

„В един момент разбира, че Николина има имот и той започва да се интересува от него“, казва Иванова. По думите й от общината научават, че човек с пълномощно вече е вадил документи за наследници и данъчна оценка на имота в с. Лозен.

От „Монитор“ се опитахме да се свържем с Боряна Томова за коментар по темата. При позвъняването ни беше затворено, веднага след което от същия номер върнаха обаждането. Само че гласът не беше женски, а мъжки. Твърдеше, че е пиар на Боряна Томова и тя няма да коментира темата, преди да приключи започналата прокурорска проверка.

Няма нищо незаконно

и нищо фалшиво

Има нужните документи, минато е през нотариус, през договори, минато е както трябва. Тия документи се вадят 7 години, ако смятате, че аз съм толкова голям балък, че да отидат 7 години и дела са се водили, за да може да се оформят като хората документите. Вие как смятате 7 години без неговото съгласие и без неговото одобрение ще стане ли. Мисля, че нещата трябва малко да се потиснат, да ги забавите малко, нека да излезе решението на прокурора и тогава правете каквото искате. Пак ви казвам нека те да си говорят каквото искат, вие не се излагайте, защото ще има последствия по-нататък, разбирате ли. Ако експертизата покаже, че той наистина е подписал договора, питам ви какво правим тогава - ще се извините ли тотално, ще платите ли психическия тормоз, питам ви какво ще правим тогава“, каза още мъжът, който се представи за пиар на Томова в неофициален разговор.

Вижте тук схемите на имотните измамници

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.