Брашното, олиото и захарта на едро най-евтини в Бургас

Брашното, олиото и захарта на едро най-евтини в Бургас

След Великден яйцата с най-ниски цени в Плевен

Захарта, брашното, и олиото през миналата седмица бяха най-ниски цени в Бургас, показва справка в сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Захарта през периода продаваше на едро от 80 до 85 ст. за кило и така вторият по големина морски град у нас стана единственият, където цената бе под левче.

Най-високата цена от 1,60 лв./кг бе регистрирана в Ловеч. В София офертите на търговците на едро бяха в тесни рамки от 1,20 до 1,28 лв./кг.

Брашното тип „500“ се продаваше в страната по борсите от 0,60 лв./кг в Бургас до 1,25 лв./кг в Благоевград, където минималната цена бе точно левче. Литър слънчогледово олио в пластмасова бутилка през миналата седмица отчете максимална цена от 2,60 лв. в София. Минималната в столицата бе 1,98 лв. Най-евтино продуктът се продаваше отново в Бургас - по 1,65 лв./л.

Няколко дни след Великден кокошите яйца се продаваха най-евтино на евро в Плевен от 16 до 18 ст. бройката, сочат още данните на борсовата комисия. Най-скъпо от 25 до 30 ст. вървяха яйцата през миналата седмица в Пловдив.

Каймата смес през периода на едро се предлагаше от 3,90 до 6 лв./кг. Минималната цена бе отчетена във Варна, като тя бе единственото място с котировка по четири кинта, а максималната - в София. Над петарка каймата се продаваше на борсите още в Плевен и Ямбол - по 5,60 лв./кг, Силистра - 5,50 лв./кг, Стара Загора - 5,40 лв./кг.

Замразените пилета на едро се предлагаха най-евтино в Ямбол - от 2,60 до 3,50 лв./кг, а най-скъпо в Добрич - по 4,95 лв./кг. С минимални цени под 3 лв./кг бройлерите можеха да се намерят още в Ловеч и Бургас.

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки, падна през последната седмица с 1,77 на сто до 1.580 пункта. Базовото му ниво е 1.000 от 2015 година.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.