Браншът: Фокусът за зимния сезон ще е върху българските туристи и съседите от региона

Браншът: Фокусът за зимния сезон ще е върху българските туристи и съседите от региона

От Борда по туризъм апелираха за целеви средства за реклама на Девин, Хисаря и Велинград

Зимният сезон има централен фокус върху българските туристи и съседните за нас страни. Това каза изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова в ефира на БНТ.

Тя апелира за целеви ресурс за реклама на българсите курорти в региона. "Има нужда от целева реклама на България и българските туристически курорти, на Девин, Хисаря, Велинград в страните от региона", коментира Карастоянова. Според нея хотелите, туристическите комплекси и зоните, които са обект на контрол от всички компетентни органи, осигуряват по-висока степен на безопасност и сигурност дори от нашите домове. По думите й това се дължи на направени инвестиции в материали и технологии със санитарно-хигиенен характер. "Това са инвестиции от няколко хиляди до десетки хиляди лева или евро в един обект", каза още Карастоянова. Тя даде пример с това, че при някои хотели вместо ключ или карта за стаята, гостите получават код на смартфона си.

Само преди дни пък се състоя конференция, посветена на туризма в условията на пандемия. На нея бяха представени добрите примери в бранша от различни краища на света - Австрия, Швейцария, Италия, Франция, САЩ и други. По думите на Карастоянова участниците в срещата са се обединили около мнението за нуждата от общи мерки за контрол и процедури за подготовката и реализацията на зимния туристически сезон в условията на COVID кризата.

От туристическия бранш са направили предложения и очакват реакция от заинтересуваните институции – министерствата на туризма и на здравеопазването. Според изпълнителният директор на борда много важно при прилагането на мерките е да бъде разграничена ситуацията в населените места с повече случаи на заразени от курортите в близост до тях, за да не се спира достъпът на туристи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.