Общият регистър на търговците на плодове и зеленчуци, който трябва да помогне на страната ни в борбата с “чертожниците” предстои да заработи.

  Това съобщи зам. ресорният министър за плодове и зелнчуци Чавдар Маринов пред журналисти по време на форума Интели Фреш.
Той каза, че предвиждат 12 цифров код, като всяка цифра ще дава носи информация дали фирмата е търговец или преработвател, регистрирана ли е по ДДС, какви продукти предлага. Въвеждането в експлоатация на регистъра ще се случи, когато той бъде разписан в Закона за общата организация на пазарите”, уточни зам.-министър Маринов.
Другият важен регистър, който вече функционира без проблеми е за биопроизводителите. Присъствието на биопроизводителите в този списък е едно от условията за получаване на субсидия за предстоящата Кампания 2020.
В момента в него се подава информация от контролиращите лица. А всички биофермери, които очакват плащане за Кампания 2019 и които се готвят за прием през 2020, след получаване на съобщение от системата, веднага трябва да започнат да потвърждават данните, въведени от контролиращите лица. Това е едниственият начин да активират техните профили. В списъка има 6327 биологични оператора. 

По темата: агротелеграф
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Поръчваме си агне от ферма у дома

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Това е той:

Роден е на 29 май 1978 г. в Горна Оряховица
С овцевъдство се занимава от 2003 г.
Учи аграрна икономика в Пловдивския университет
Има две деца

Фермерите увеличават стадата

От 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.

Разрешиха нощния риболов

Нощният риболов в над 50 реки и язовири у нас е разрешен от 1 април до 1 ноември със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева.