0

„Ние сме Европа! Ние сме за Европа, която е сигурна, просперираща, с високи доходи.“. Това заяви след като гласува в 78 СУ в Банкя премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние сме Европа! Ние сме за Европа, която е сигурна, просперираща, с високи доходи.“. Това заяви след като гласува в 78 СУ в Банкя премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Министър-председателят не спести критики по адрес на президента Румен Радев. „Той беше активен в тази кампания и аз го приемам като политически лидер. През цялата кампания работи за БСП“, заяви Борисов, като уточни, че не желае да влиза в подробности, за да не си разваля настроението.

По въпроса за екзитполовете, премиерът подкрепи публикуването от медиите на резултатите в изборния ден от социологическите агенции, което по принцип не е позволено от Изборния кодекс. „Резултатите не само трябва да ги публикуват, а всяка агенция, която е лъгала през този месец, медиите да напишат кои дават лъжливи надежди. Но може да се лъже безогледно по този начин и да вземат пари“, възмути се Борисов и обясни, че той самият е забранил да му се казват резултатите. След това се обърна към партиите, като им пропомни, че трябва да си направят изводи и да си направят реформи.

"С лъжа, измама, клевети и злоба, това плаши хората и надали някъде носи успех", коментира премиерът. 

Борисов припомни, че във вторник започват финалните консултации за заемане на важните постове в ЕС- парламент, съвет, президент на ЕК и за структуриране на мнозинства.

"Всички от тези гласове и евродепутати от България, къде и как ще се включат, къде България ще има полза, как да доведем Агенцията по труда в София. С това да търгуваме в добрия смисъл да думата постовете, които се избират", поясни премиерът. 

Той упражни правото си на глас с хартиена бюлетин, но заяви, че щял да гласува с машина, ако е имало такава. 

Ниската избирателна активност министър- председателят обясни с това, че много от хората са извън страната и допълни, че това е потвърждение за високи доходи. 

"Обикновенно където има диктатура, има и висока активност", коментира още Борисов. Той пожела на 17-те бъдещи евродепутати от вторник да работят активно и заедно, за да постигант в преговорите добри позиции в Европейската комисия. 

"Друго си е да си имаш председател на комисия, комисари и председател на съвет, които ги познаваш", заяви Борисов. Той припомни, че зареди него и Доналд Туск "пакетът мобилност" не е влязал 6 месеца. 

">

Очаквайте подробности!