Борисов се срещна с шефа на Световната медицинска организация

Борисов се срещна с шефа на Световната медицинска организация

Премиерът Бойко Борисов се срещна с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман и президента на Югоизточноевропейския медицински форум доц. Андрей Кехайов., съобщиха от пресцентъра на кабинета

„Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите лекари и медицински специалисти означават още по-качествени и съвремени грижи за българските пациенти“, заявил Борисов по време на разговора, като на срещата присъствал и здравният министър Кирил Ананиев.

Айделман е на посещение в София, за да участва в Десетия международен медицински конгрес, организиран от Югоизточноевропейския медицински форум. Събитието се провежда под патронажа на министерството на здравеопазването.

Била обсъдена възможността за по-тясно сътрудничество със Световната медицинска организация и Югоизточноевропейския медицински форум с цел намирането на по-ефективни решения на здравеопазването през XXI век.

Кехайов на свой ред отбелязал, че в рамките на медицинския конгрес у нас ще бъде приета Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите тенденции в сектора. А с присъствието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската медицинска асоциация, заявява подкрепата си за всички лекари и медицински специалисти в тази част на Европа.

Ананиев пък отбелязал основните приоритети в на здравното ведомство, като изтъкнал, че те в значителна степен съвпадат с вижданията на Световната медицинска организация за налагащите се промени в здравните системи в световен мащаб.

Борисов пък подчертал, че българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас с цел осигуряване на лечение на високо европейско ниво.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.