Борисов: Подкрепяме общините с нови 9 млн. лв. (ВИДЕО)

Борисов: Подкрепяме общините с нови 9 млн. лв. (ВИДЕО)

Над 9 млн. лева бяха отпуснати от МС за общините Перник, Разград и Аксаково, съобщават от "Дондуков 1". "Продължаваме да подкрепяме общините в България", изтъкна пък в тази връзка премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Така 4,954 млн. лв. са одобрените средства по бюджета на община Перник, които ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на река Струма. Първият участък е с дължина 700 м., а вторият - с дължина 650 м. Борисов поясни, че при последните наводнения единият от участъците едвам е удържал.

Кметът на града Станислав Владимиров благодари на премиера за навременната подкрепа на правителството. „Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности“, заяви Владимиров, като напомни, че само преди година Перник пък е страдал от безводие.

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града. „Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът на свой ред припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.

 2, 326 млн. лв. пък отиват за община Аксаково, а с тях ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031  - от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово. „С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас“, заяви кметът на общината Атанас Стоилов.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 г., ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта Борисов. 

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм „Св. св. Константин и Елена“ в село Браниполе, община „Родопи“. Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.