Изгонена от партията на Слави Трифонов оглавява листа на ГЕРБ (ВИДЕО)
8

Изгонена от партията на Слави Трифонов оглавява листа на ГЕРБ (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция из страната. Този път проверява пътя Видин-Ботевград в участъка на пътен възел „Бела“ и на трасето между Видин и пътен възел „Макреш". С него е министърът на регионалното развитие  Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков.

Компания им прави и изгонената от партията на Слави Трифонов - Росица Кирова. Тя беше координатор на партията за Видин, но беше уволнена след като пи кафе с премиера Борисов. Той разкри, че са готови да сложат Кирова водач на листа, за да контролира от парламента това, което се прави.

"Ние строим, ама то не става лесно като да го нарисуваме с боички, ако е било лесно да са го направили другите. От опит знам щом влязат багери, година и половина след това пътя е готов", коментира Борисов и разкри че в инициативата "Трите морета" е включен тунела под "Петрохан". "Това е другото, което сме казали публично-частно партньорство, това се оказа най-натоварения път за излизане от Азия към Европа, така че с проектите сме доста напред", каза още Борисов и заяви, че сме успели да договорим от ЕС още 200 млн. евро за региона, с които трябва да се гарантира по-голяма конкурентноспособност, инфраструктура, инвестиции и разкриване на работни места.

Аврамова информира премиера за извършващите се подготвителни дейности по изграждането на пътя в участъка. Когато той бъде завършен, ще има магистрален габарит, аварийни ленти и по две платна за движение в посока. Близо 30 километра е трасето между Видин и пътен възел „Макреш“. Изграждането му навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.

Напредва работата и в 33-километровия участък между Мездра и Ботевград, докладва министър Аврамова на премиера Борисов. С цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С реализирането на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Министър-председателят отбеляза, че ще продължи подобряването на инфраструктурата в града и региона, а правителството ще продължи да подкрепя общината както досега.

След това премиерът се посети Димово, после отново се върна на пътя.

"Първо ходим по кал, после по чакъл, накрая по асфалт", обобщи премиерът и се поинтересува дали болниците са изкарали коронавируса. "Това е прекрасен край, ако има пътища, хората от големите градове ще идват да видят региона", каза той и допълни: "България е приказна, ама да не строиш пътища". По думите му през годините много се е говорило, но нищо не се е правило.

По-късно във Фейсбук той обобщи:

"Съществуващият в момента път между Видин и Ботевград е един от най-натоварените в страната. Трафикът е предимно тежкотоварен и минава през редица населени места. Уверих кмета на Димово Светослав Славчев, че през 2023 година ще завършим новото трасе. Така транзитният трафик ще бъде изведен от градовете и селата, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда. Работи се по абсолютно цялото трасе на пътя Видин-Ботевград. Обещали сме през 2023 година всичко да е готово и ще го изпълним. Проектът е приоритет за нас, защото ще повиши безопасността на движението и ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. Доказали сме, че изпълняваме ангажиментите си и завършваме всеки инфраструктурен проект. И хората в Северна България виждат всичко това. "Балкански поток" вече е готов, а до 2024 г. ще довършим АМ "Хемус" и Видин-Ботевград. Новите пътища ще дадат повече спокойствие и комфорт на шофьорите, ще помогнат на туризма в региона и ще привлекат много нови инвеститори. Това е начинът Северна България да настигне по икономическо развитие Южна България. Разширява се и Околовръстният път на Видин с още едно платно. Изграждат се три големи пътни възела. По този начин превозните средства, които влизат и излизат в страната през „Дунав мост“ 2 ще се придвижват по-бързо и удобно в региона. Работниците са амбицирани разширяването на участъка да стане максимално бързо, за което са им осигурени всички необходими условия".

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.