0

А покалиптична картина с данни за България от ЕБР и СЗО обрисува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията. "Икономическата ситуация според банката се влошава, трети сме по смъртност в света от коронавирус, сега излязоха данните на СЗО", каза Борисов.

Апокалиптична картина с данни за България от ЕБР и СЗО обрисува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията. "Икономическата ситуация според банката се влошава, трети сме по смъртност в света от коронавирус, сега излязоха данните на СЗО", каза Борисов.

"Какво прави кукловодът Радев в такъв случай? Вади Рашков", каза Борисов и отговори и на обвиненията на вътрешния министър за АМ"Хемус".

"Тези участъци, които са готови, имат нужда от приемателен протокол. Това огромно строителство е оставено без да се зазими. Ние сме го защити с банкова гаранция", заяви Борисов.

"Аз банка нямам. Не мога да повярвам, че дни преди избори има такава политическа атака срещу една партия. Наредили се около Радев и бой по нас. Нито ще ни уплашат, нито нищо", каза той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че има политическа репресия. "Вървят по къщите и плашат хората", заяви бившият премиер.

Само преди час получихте инструкии да ни питате защо "Хемус" не върви, каза Томислав Дончев.

Той припомни, че дълбоката логика на конституцията е служебното правителство да организира изборите, а не да участва в тях. "За 30 години сме виждали много, но такова чудо не сме виждали", добяви Дончев.

"Очевидно кризите притесняват много кукловода Радев, Заниманието с кливити, измислици, няма да доведе до нищо добро. Това го гледахме. Пълен провал. Сега понеже не знаят какво да правят, действат по идентичен начин", отбеляза Даниел Митов. Той добяави, че МВР участва пряко в изборите. "Репресиите са начин да манипулираш изборния резултат", добяви той.

"Трябва да се води дискусия за промяна на Конституцията, за да не може повече да се случва такава намеса на президента чрез служебното правителство", каза още Митов.

Борисов допълни: "МВР се използва не само като бухалка, но и като апарат за внушение". По думите му ГЕРБ били заснели централата си, а Борисов - дома си, "за да не му сложат нещо". "Никога не съм имал злато, а само едно кръстче", каза той.

"Ще влязат и ще кажат ето тука на... В Банкя не смея да се съблека гол, спим по анцунг" , добави Борисов.

"Предупреждавам ги, защото Рашков как се пенявеше, как му трепереха ръцете. Тези хора ще направят беля. Хаосът е пълен. Господ ми е свидетел, никой не е бил на среща с ДПС", отсече Борисов по повод твърдението на Рашков, че е имало среща между ГЕРБ и ДПС.

"Няма да имате "Хемус" и убиеца на всичко това е Румен Радев. Всичко се прави, за да се отклони вниманието от бруталното състояние, в което се намира държавата. Защо ще пуснат децата само за два дни на училище? За да осребрят парите от тестовете", каза Борисов.