0

П ремиерът Бойко Борисов наруши протокола и посети неочаквано селата Козлец и Черноочене докато пътуваше за откриването на нов завод в Кърджали. На път от София към Кърджали премиерът е спрял за кафе в центъра на хасковското село Козлец. С него са били вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Премиерът Бойко Борисов наруши протокола и посети неочаквано селата Козлец и Черноочене докато пътуваше за откриването на нов завод в Кърджали. На път от София към Кърджали премиерът е спрял за кафе в центъра на хасковското село Козлец. С него са били вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Вестта за спирането на високите гости мълниеносно обиколила селото. Около кафенето веднага се събрали хора. Премиерът си поговорил неформално с тях. Местните се оплаквали от това, което им тежи най-много – ниските пенсии, забавянето в изкупуването на тютюна,  обезлюдяването на селата и миграцията на младите в големите градове и чужбина.

На връщане премиерът и придружаващите го министри са спрели за кратко в Черноочене. Селото е административен център на едноименната община в област Кърджали.

Снимки от импровизираните срещи бяха качени в профила на премиера Борисов във Фейсбук.