Премиерът Борисов с орден от Ловчанската митрополия (ОБНОВЕНА+ВИДЕО+СНИМКИ)
6

Премиерът Борисов с орден от Ловчанската митрополия (ОБНОВЕНА+ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция из страната. Този път неговата спирка е новият катедрален храм "Св.Св. Кирил и Методий" в Ловеч, където бе посрещнат от митрополит Гавриил. Борисов е заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Поредното посещение на Борисов из страната бе посрещното от симпантизанти с аплодисменти и възласи "Бойко, Бойко".

Премиерът бе удостоен с орден от Ловчанската митрополия за заслугите му за помощ на църквата. За изграждането на новия храм правителството осигури 828 000 лева. Средствата са превеждани на Светата митрополия в периода от 2014 г. до 2019 г.  "Решението за наградата е на епархийския съвет поради заслугите ви зазавършването на катедралния храм и беше взето още на 16 април т. г. Но поради пандемия не се осъществи. Радваме се, че днес дойдохте, защото трябва да изпълняваме решенията на епархията. Ние с политика не се занимаваме, но когато трябва да оценим помощта, сме длъжни да благодарим", обърна се митрополит Гавриил към Борисов. От своя страна премиерът благодари и изтъкна, че новата катедрала е една от най-добре изрисуваните. Той припомни, че на Великден не е разрешил затварянето на църките у нас.

На излизане Борисов коментира новата партия на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов с думите, че му пожелава успех.

"20 години сме заедно. Ние сме едно семейство, което се е разделило", заяви Борисов.

След катедралата министър-председателят посети частното начално училище "Свети Седмочисленици", където се преподават общообразователни предмети и вероучение. "Обучаваме децата в християнство, но ще трябва да се разширим", посочи митрополит Гавриил. Борисов пое ангажимент да бъде оказана необходимата подкрепа от страна на правителството.

В Ловеч премиерът посети също печатница с новоизградена модерна база и иновативно оборудване, в което работят над 40 души. Компанията има и успешно реализиран проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“,
чийто резултат е разширяване на капацитета за производство на основния продукт
при използване на високо енергийно-ефективно оборудване.

Борисов разговаря и с ръководството на друго предприятие в града, което произвежда тапицирани мебели. Продукцията на ловешката фирма се пласира основно на европейските пазари и Близкия изток като този дял е над 90% от общото производство. Компанията е реализирала девет европейски проекта на
обща стойност 6 млн. лв.

">

">

">

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.