0

Г ласувам за тези, които ще продължат да правят Южната дъга от “Младост“ до „Тракия“. Това заяви премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78 училище "Христо Смирненски" в Банкя.

Гласувам за тези, които ще продължат да правят Южната дъга от “Младост“ до „Тракия“. Това заяви премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас в 78 училище "Христо Смирненски" в Банкя.

Така, както направихме и южната дъга, северната дъга и тази част последната, която гражданите на Банкя могат да ползват. Тези, които решиха кризата с боклука и направиха най-добрия завод в Европа. За тези, които направиха парковете, тези, които построиха метрото, направиха фонтаните, че нямаше нито един работещ. За тези, които направиха булевардите приветливи, нови. Всичко останало сме го гледали преди 10 години, каза Борисов. 

Надявам се избирателната активност да е висока. Какво по-хубаво от това да дадеш гласа си за тези, които считаш че ще управляват най-добре, добави премиерът. 

На въпрос как ще коментира критиките на президента спрямо него, Борисов посочи: „Това не е ли агитация? Когато говориш за лидера на една партия, значи не си равно отдалечен. А когато изричаш неистини, по този начин подвеждаш избирателя“. По думите му от 11 членове от парламентарната квота, ГЕРБ имал само трима. В същото време БСП също имали трима, а ДПС – двама. „Двете партии, които гласуваха за президента Радев имат пет гласа, а ГЕРБ трима от общо 24 гласували при вота за новия главен прокурор. Аз няма да наруша върховенството на закона като него. Казвам ви как той подведе избирателите, агитирайки за нашите опоненти БСП и ДПС“, заяви министър-председателят и допълни: „Сиреч – той има по-голяма квота във ВСС и прехвърля много тънко и йезуитски към премиера Борисов“. На въпрос защо правосъдният министър Данаил Кирилов не се е възползвал от правото си да предложи също кандидатура за главен прокурор, Борисов отговори също с въпрос: „Ако ГЕРБ беше избрал главния прокурор, щяха ли хората да му се доверят?“. Той даде да се разбере, че според него не трябва правосъдният министър изобщо да номинира кандидатури за позициите на тримата големи в Темида, каквото право му дава Закона за съдебната власт, и посочи: „Нека минат изборите, ще променим този закон, защото това е лицемерие. Винаги съм твърдял, че съдиите трябва да избират съдии, прокурорите – прокурори“. Попитан дали според него президентът ще подпише указа за назначаването на Иван Гешев за обвинител №1 Борисов отговори: „Не искам да мисля какво му е в неговата глава. Дълги пътувания, откъсване от ежедневните теми, просто да не казва, да не агитира за БСП и ДПС, защото това е внушение“.