0

Б ойко Рашков чете законите между редовете. Този коментар направи  бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от вазовата екопътека, започваща от село Гара Бов, където младежи от партията са направили къщичка за книги. Борисов остави в нея Библията.

Бойко Рашков чете законите между редовете. Този коментар направи  бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от вазовата екопътека, започваща от село Гара Бов, където младежи от партията са направили къщичка за книги. Борисов остави в нея Библията.

Лидерът на ГЕРБ е заедно с представители на депутатска листа от София област, сред които и водача Младен Маринов.

Борисов изтъкна, че Гърция вече получава пари от Европа за възстановяването от коронавируса. "Нашите приятели от съседна Гърция вчера получиха близо 60 милиарда лева - 30 милиарда евро, а България не е получила. Нула! Ние представихме план за възстановяване, но от злобата и ината те го замразиха. Виждате, че нямат план. И докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, България още не си е подала плана. Това е България на Радев. Това е едноличната диктатура“, каза експремиерът и изтъкна, че служебното правителство е провалило и ваксинацията.

Той се обърна към младежите с думите, че разчита на тях. "Те и в други неща ще се провалят. Европа дава безвъзмездно милиарди, а те излизат и казват на докторите, че няма пари. Еми нямат, щото са некадърни. Ние имахме План, сега щяха да се къпят в пари", продължи Борисов.

По думите му  в НАП в момента вършеят контрабандистите.

Зачекна и записа на Пламен Узунов и попита какво е писало на листа. "Не знаех, че президентството се занимава с трансплантации", каза лидерът на ГЕРБ. "Дават си подаръци, поздравяват се. Аз не знаех, че президентството се занимава с трансплантации. Явно това е нещо, което не сме знаели. Защото му благодарят за трансплантация. Как секретар на президента урежда трансплантация?“, попита още Борисов.

Относно заявката на Рашков за проверка на Борисов по случай от 2009 г. той каза, че това е наглост. "Министърът ми обявява, че ме призовава, представяте ли си. Аз ще отида да видя какво има от 2009 г.", заяви бившият премиер и допълни, че тази покана е за да сплашат младите хора в ГЕРБ.„От 2009-а година и то какво правил Миро Найденов, но да ме оцапат и мен. И то гледай какви компромати – човекът си е жив и здрав. И жена, и деца, всички са си живи и здрави. Но всичкото това е, за да излиза по новините: „Бойко е извикан на разпит!“, обясни Борисов. Според него, това внушение се прави с цел сплашване. „Министърът ми обявява, че ме призовава. Представяте ли си? Аз ще отида да питам какво има от 2009-а година. Едно време, когато партията на Бойко Рашков управляваше и колите на милицията бяха боядисани в жълто и синьо, казваха: „Влизаш в милицията жълт, излизаш син“. Тази „покана“ е да сплашат всички вас“, категоричен бе  Борисов.

Борисов очаквал да се поинтересуват къде е човекът, на когато шефа на НАП Спецов е продал фирмата. "Защо този човек не се показва, да му видим снимката как изглежда, с шест присъди", попита той.

"Всичко, което Радев говореше преди няколко месеца сега го правят те", каза Борисов.

Бившият премиер припомни за срещите си със световните лидери и изтъкна, че е единственият, който два пъти е бил на камината в Белия дом.