0

Б олниците към Столична община излизат на печалба. Това показват резултатите на общинските търговски дружества за 2019 г. Те бяха представени днес от зам.-кмета на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

Болниците към Столична община излизат на печалба. Това показват резултатите на общинските търговски дружества за 2019 г. Те бяха представени днес от зам.-кмета на София по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов.

13 от 14 лечебни заведения към общината са с балансова печалба през миналата година. Изключително добре са се представили двете АГ болници – „Св. София“ и „Шейново“. „Те са утвърдени на пазара, с много добри представяне и с добри финансови резултати. Дори сега във времето на епидемичната обстановка, при тях работата не намаля“, каза Барбалов, цитиран от zdrave.net.

Единственото изключение е Специализираната болница за долекуване в Кремиковци, която отчита балансова загуба от 52 000 лв. По думите на Барбалов обаче, тя няма други приходи и се финансира единствено от бюджета на Столична община, така, че финансовото й състояние е обяснимо.  

Барбалов изтъкна, че Първа УМБАЛ-София „Йоан Кръстител“ е първата общинска университетска болница у нас.

„Това е признание за работата на колектива в болницата, а е и възможност за кариерно развитие“, каза зам.-кметът.