0

Д ва нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

Два нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

В отделението по хемодиализа във велинградското лечебно заведение се обслужват пациенти, които трябва да бъдат транспортирани по тежките маршрути Сърница – Медени поляни и Юндола – Аврамово – Чолаково – Кръстава и затова новите автомобили са повече от необходими за нуждите на болницата.

Здравното заведение в курортния град, което приема болни от целия район, включително и от Якоруда и Разлог, е подобрило финансовото си състояние. Просрочените задължения от 1 млн.600 х.лв. вече са намалели почти на 50 на сто, след като ръководството на общинската болница е успяло да сключи временни споразумения с доставчиците. Подобрени са и битовите условия в стаите в лечебницата, където има обособени и „ВИП“-стаи.