Болница не информирала заразен с COVID -19 за положителен PCR тест

Болница не информирала заразен с COVID -19 за положителен PCR тест

Бившият министър на външните работи Милен Керемедчиев е подал сигнал за прехвърляне между институциите и липса на налагане на задължителна карантина след положителен тест за коронавирус. Пред Бтв той разказа през какви трудности е преминал, докато е опитвал да си направи PCR тест.

„Когато започна цялата сага в събота, имах лека температура – 37,2, това наложи да пробвам да си направя PCR тест и да отида на преглед, защото беше уикенд и моята лична лекарка почиваше. Отидох първо в „Пирогов“, където казаха, че не могат да ми направят тест, защото правят ПСР само на приети пациенти. Отпратиха ме към ВМА, там на регистратурата ме отпратиха към "Инфекциозно отделение" за преглед и да ми направят PCR тест. В "Инфекциозно отделение" ми казаха, че без направление от "Спешно отделение" не могат да ме приемат. Отидох в "Спешно отделение", там една много любезна дама ми каза, че има нареждане пациентите със съмнения за коронавируса да отиват в "Инфекциозно отделение". Там отново една много мила дама ми каза, че няма начин да ме приеме без направление“, разказа Керемедчиев.

При повторното му връщане в "Спешно отделение" той получава направление. „Върнах се за трети път в "Инфекциозно отделение", където ме прегледаха и най-накрая ми взеха този тест“, разказа Керемедчиев. След теста той се прибира вкъщи, а лекарите са му казали, че ако тестът му е отрицателен, няма да му се обадят. 

Въпреки това Керемедчиев решава да си направи още един тест в частна лаборатория, тъй като не се чувствал добре. Резултатите от втори му тест излизат в неделя сутринта, оказва се положителен.

„Не получих обаждане от ВМА 28 часа след това. Намерих някакви телефони и започнах да звъня. Едва на петото позвъняване успях да се свържа с дежурния лекар, който ми каза, че теста ми е положителен и сега ме вписват в списъка на позитивните пациенти“, сподели бившият заместник-министър на външните работи сподели.

„Ако не си бях направил втори PCR тест, можех да ходя в София и да сея зараза“, заяви Милен Керемедчиев.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.