Богаташи търсят къщи с двор край София

Богаташи търсят къщи с двор край София

Модерните жилища отворен тип поетапно се трансформират

Къщи с по-голям двор близо до столицата търсят хората с пари за бягство от пандемията. Нарастващото търсене насочва вниманието към нови локации, които до момента са били извън полезрението на купувачите - Банкя, Горна баня и Лозен.

След временното „замръзване“ през пролетта на 2020 г., пазарът на луксозни имоти у нас показва устойчиво развитие. Данните на агенция за луксозни имоти показват ръст на запитванията и сделките през летните месеци и есента.
Обемът на трансакциите доближава миналогодишните нива, което е показателно за възвръщане на активността.

Единствено в сегмента над 1 млн. евро има спад на сделките

тъй като хората, които могат да си позволят подобни имоти, очакват намаление на цените.
С появата на по-големи жилищни проекти и самостоятелни имоти от висок клас тези райони все по-видимо привличат клиентите, интересуващи се от извънградски имоти с повече пространство и уединение.

В някои случаи купувачите се насочват и към по-отдалечени локации, но с добър достъп, като голф игрищата в Правец и Разлог.

Интересът е към къщи с голям двор, самостоятелни или в рамките на затворени комплекси. Има търсене и на парцели за строителство, но с квадратура над 3 дка. Желанието на хората, които купуват подобни имоти, е да си подсигурят място, където да избягат от града в случай на ново затваряне.
В други случаи целта на покупката е да се смени апартаментът с по-голям, за да има повече пространство за обитателите му. При наемите се налага тенденцията за удължен престой – много често договорите са за сезонно ползване, например за 6 месеца.

Промяната в ежедневието се отразява върху изискванията

им към жилището на заможните българи. Задължително става условието то да разполага с кабинет, особено при хората от корпоративния сектор. Клиентите държат също на обособена кухня и достатъчно лично пространство за всеки член на семейството. Модерните жилища отворен тип поетапно се трансформират в такива с по-обособени площи. Това води до оптимизиране на помещенията в дома според нуждите на членовете на семейството заради обучение и работа от дома.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.