0

П олицейски служител бе убит на място от боен петел по време на акция срещу подобни мероприятия във Филипините, които не могат да се провеждат поради пандемията.

Полицейски служител бе убит на място от боен петел по време на акция срещу подобни мероприятия във Филипините, които не могат да се провеждат поради пандемията.

Стражът на закона вдигнал боен петел в опит да събере доказателства в провинция Север Самар, съобщиха властите във вторник. Животното обаче изобщо не се зарадвало на близостта с ченгето, започнало активно да се опитва да се измъкне и именно по време на тези опити една от острите шпори, които се слагат за бовете на краката на пернатите, се впила в тялото на нещастния униформен служител и прерязала бедрената артерията на полицая, който починал на място от загуба на кръв, преди да пристигне лекар.

"Това беше нещастен случай, който не мога да обясня", каза шефът на местната полицията. „За пръв път губя човек заради боен петел.“, допълни той.

Боевете с петли са изключително популярни във Филипините. На много места, особено в провинциите, има истински арени, на които животните се нахвърлят един на друг за удоволствие на публиката и се правят залози за резултата от фаталните битки. Поради пандемията понастоящем кървавите зрелища са забранени.