НПО-то на повикване на БГ Мадоф „БОЕЦ“ усилено търси нещо. Може да си търси дипломата, може да си търси хонорара. Но най-много търси Пеевски. Излиза на улицата и се озърта. Като не го види насреща, хваща писалката и пише на коляно поредния донос. Най-новото писъмце е виртуално адресирано до министър-председателя.

Дори и в този случай обаче „боецът“ не си е доизпипал нещата и е изпратил черновата. Пък колегите му от приятелските сайтове, които ретланслират невежите му опити да се прави на писател, са пуснали излагацията му в оригиналния й вид. Вместо да помолят един коректор да му поправи грешките с червен химикал, за да не си личи толкова, че освен глуповат, е и неук. Като за начало трябва да преговори кога се използва пълен и кога кратък член. После може да уточни „боец“ или „БОВЦ“ е, да не вземе някой да реши, че се смята за овца. Не се пише „умряли“, а „умрели“ лисици. А „корпилентен“ ще да е някаква нова дума, защото никъде по речниците не я намираме. Писмото е огледало на „Ние, боеца“. От него наднича една озъбена физиономия, която се опитва да прикрие раздразнението и огорчението си от факта, че вместо с топ куриера си Георги Георгиев, щедрият благодетел Цветан Василев предпочете да си направи спявка в Белград с гласовития пощальон Явор Дачков. Точно затова „боецът“ напрегна мозъка си и сътвори памфлет, който разпрати до всички сателитни сайтове, в които банкерът беглец е медийно изографисван като светец и застина в очакване да бъде похвален, а ако е рекъл БГ Мадоф, да се уреди и с кокал. Навикът на „боеца“ да говори в множествено число е траен. Ако се съди по визията му, той не е кралска особа. Не е дори Наполеон. Когато се снима с шефа, той е сам, други няма. Когато разнася специални куриерски пратки с чанта през рамо, той отново е сам. Даже онези, които му правят компания по митингите, за да му крепят плакатите, изглеждат като случайни минувачи, забърсани по пътя с обещанието да им даде по двайсетачка за масовка. Когато спре да оригиналничи, търсещият „боец“ може да намери един олигарх, който се сбогува с всички и се изнесе със семейството си в Сингапур. Няма нужда да разпитва кога и защо се е върнал. Не му плащат да върши това.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Едно БОЕЦ си знае, едно си бае

Какво правиш, когато получаваш по факса/мейла опорни точки и ти плащат да ги разпространяваш наляво и надясно от позицията на организация, работеща фиктивно в обществена полза, а всъщност в частна?

Отговорите, които „Дневник“ не иска да чуе от Пеевски

Сайтът на подсъдимия Иво Прокопиев - „Дневник“, публикува смешен плач за депутата от опозиционната ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Оказва се, че репортерът на „Дневник“, който причака Пеевски в село Св. Петка в изборния ден, явно е изпаднал в ступор и буквално си е забравил въпросите.

Кандидатурата на Пеевски: Ключова дума „Страх“ за олигарсите (ОБЗОР)

Страх. Тази една единствена дума описва идеално всичко, което се случи в последния месец у нас. Преди точно месец опозиционната ДПС представи листата си с кандидати за евровота, който ще се проведе в неделя. На второ място в нея е настоящият народен представител от гражданската квота на движението и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.