0

М афията официално влезе във ВКС. Председателят на съда Лозан Панов прие в кабинета си в Съдебната палата Георги Георгиев от БОЕЦ, като спявката им продължи два часа, при закрити врата. След нея Георгиев, който е по-известен като шпионин на банкера-беглец Цветан Василев, чието НПО играе ролята на бухалка срещу прокуратурата, повдигнала обвиненията на Василев за източването на КТБ, излезе видимо доволен от разговора.

Мафията официално влезе във ВКС. Председателят на съда Лозан Панов прие в кабинета си в Съдебната палата Георги Георгиев от БОЕЦ, като спявката им продължи два часа, при закрити врата. След нея Георгиев, който е по-известен като шпионин на банкера-беглец Цветан Василев, чието НПО играе ролята на бухалка срещу прокуратурата, повдигнала обвиненията на Василев за източването на КТБ, излезе видимо доволен от разговора.

Кадри как екипът на Георгиев влиза при Панов бяха разпространени от Канал 3, от чието присъствие служителите на шефа на ВКС неприятно се изненадаха.

Със срещата си Лозан Панов продава третата инстанция на мафията, с което руши авторитета на съда, където работят достойни магистрати, доказали своя професионализъм. Разрушаването на имиджа на тази над 120-годишна институция става еднолично от страна на Панов заедно със съпругата му Елисавета Панова, по-известна като Черния лебед.

Поради това е необходимо Брюксел да се намеси спешно, за да се осветят действията на съдия N1, и да не остане без последици фактът, че от 4 години той разрушава най-висшата институция в съдебната система – ВКС.

За срещата мълчаха от ВКС, но самият Георгиев се похвали за нея в социалните мрежи. Този път медии не бяха канени, което подсказва, че председателят на ВКС е искал разговорът с Георгиев да се проведе тайно.

След края й той остана зад вратите на кабинета си, но пък Георгиев се похвали, че разговорът е преминал отлично. Попитан дали са коментирали приятеля му Цветан Василев, който бяга от българското правосъдие и вече повече от четири години сe укрива в Сърбия, Георгиев неубедително отрече. На въпрос към ВКС защо Панов се е срещнал с председателя на БОЕЦ при положение, че Георгиев парадира с връзките си с подсъдимия за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев и какво са дискутирали, от кабинета на шефа на ВКС реално не отговориха, като коментираха лаконично: "На срещата БОЕЦ представиха дейността на организацията си и къде какви сигнали са подавали". Заявиха също, че при разговора не са коментирани "никакви конкретни дела срещу никакви конкретни лица".

Отговорът обаче пряко влиза в противоречие с изявление на Георги Георгиев пред спонсорирания от Цветан Василев сайт "Фрогнюз", който отдавна играе и ролята на ПР на банкера-беглец. Пред интернет страницата на агент Академик на ДС Георгиев заявява след срещата, че освен първата данъчна проверка срещу Лозан Панов и половинката му Бети, която приключи със сигнал за нередности в КПКОНПИ, има и втора. Тя вече била самостоятелна срещу Бети Панова, която стана известна в публичното пространство с прякора, даден й от лидера на партия "Да, България" Христо Иванов - Черния лебед. Предвид факта, че досега подобна информация не е обявявана от данъчните, това означава, че Георгиев я е научил на срещата от самия Панов. Каква е причината шефът на ВКС да ползва като душеприказчик човека, работещ в полза на Цветан Василев можем само да се досещаме. Едно е абсолютно сигурно -

срещата между двамата е недопустима и влиза в пряко противоречие с етичните правила на Темида,

а също и със закона за съдебната власт. Причината е, че рано или късно делото за източването на КТБ от страна на Цветан Василев ще стигне до председателствания от Панов Върховен касационен съд. Проведеният вчера разговор буди сериозни и основателни съмнения, че при него е била договаряна именно оправдателна присъда за Василев на трета инстанция. Т.е., че съдебното решение вече предварително е продадено на мафията. Да не говорим, че подобна среща дава ясен сигнал към по-долните инстанции, чийто решения реално ще бъдат ревизирани от ВКС, каква е „правилната присъда“ според Панов.

Че шефът на ВКС няма каквито и да било скрупули да се намесва на работата на по-долните инстанции лъсна особено ясно при случая „Иванчева“, когато прати на апелативния спецсъд проверка, тъй като не хареса решението на спецмагистратите тя да остане в ареста.