0

П рочутата песнен на ямайския музикант Боб Марли No Woman, No Cry получи нов видеоклип по случай Международния ден на регето, който се отбелязва на 2 юли. Това се случва почти 40 години след като Марли почина от рак на кожата през май 1981-ва едва на 36 години.

Прочутата песнен на ямайския музикант Боб Марли No Woman, No Cry получи нов видеоклип по случай Международния ден на регето, който се отбелязва на 2 юли. Това се случва почти 40 години след като Марли почина от рак на кожата през май 1981-ва едва на 36 години.

Режисьор на клипа е Кристиан Меркадо Фигероа. Видеото разказва за майка, която отглежда и възпитава децата си в Ямайка, докато бащата и глава на семейството работи като таксиметров шофьор в Ню Йорк, за да подсигури финансово живота на близките си в родното място. Както отбелязва изданието Rolling Stone филмчето има за цел да покаже как бедността разделя хората и ги принуждава да се пръскат по света, за да преживеят някак си.

През февруари компаниите The Marley Family, Universal Music и Island Records представиха клип към песента Redemption Song на Боб Марли по случай 75-годишнината от рождението му. Видеото е създадено въз основа на близо 3000 рисунки, създадени от френските художници аниматори Октав Марсал и Тео де Гултцел.