0

У правителният съвет на БНТ излезе с официално становище относно молбата до ЦИК на Волен Сидеров да бъде допуснат до участие в "Панорама", въпреки решението на телевизията да затвори ефира си за лидера на „Атака“ заради скандала в „Референдум“.

Управителният съвет на БНТ излезе с официално становище относно молбата до ЦИК на Волен Сидеров да бъде допуснат до участие в "Панорама", въпреки решението на телевизията да затвори ефира си за лидера на „Атака“ заради скандала в „Референдум“.

От него става ясно, че съветът потвърждава забраната Сидеров да бъде допускан до участия в предавания, докато не се извини писмено на БНТ. В становището се посочва, че Сидеров, който се кандидатира за кмет на София на предстоящия местен вот, е нарушил изборните правила, касаещи зачитането на равнопоставеността на всички претенденти, както и споразумението между БНТ и отделните формации за отразяването на кампанията. В същото време от „Атака“ обвиниха телевизията в цензура и насрочиха протест в петък следобед пред сградата й на улица „Сан Стефано” в столицата.

Паралелно с това от СДС разпространиха гневно отворено писмо до „Демократична България“. В него се посочва, че заради сигнал до ЦИК на коалицията между „Зелено движение“ и оглавяваните от куклата на конци Христо Иванов и Ушите на Командира ген. Атанас Атанасов партии „Да, България“ и ДСБ, представител на сините е бил отстранен от участие в “Панорама”, след като е бил поканен в предаването. Доносът стъпвал на текст от споразумението с БНТ, според който право на участие имат и извънпарламентарни партии, но ако имат евродепутат, избран с тяхната листа. От “Демократична България” оспорили обаче, че СДС имат свой човек в ЕП, вероятно защото групата носи името ГЕРБ/ЕНП и в него не фигурира абревиатурата на сините. “СДС има евродепутат - г-н Александър Йорданов. Ще отречете ли, че той е седесар”, възмущават се от “Раковски” 134 от огъня в гръб срещу тях. И поставят въпроса към Иванов, Атанасов и компания: “С какво лишаването на СДС от ефир ще помогне на вашия кандидат за София да се оттласне от политическото дъно, към което го влачите с методите си”.