БНЕБ номиниран оператор на пазара на електроенергия за още 4 години

БНЕБ номиниран оператор на пазара на електроенергия за още 4 години

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) назначи "Българска независима енергийна борса" ЕАД /БНЕБ/ за Номиниран оператор на пазара на електроенергия /НОПЕ/ за нов четиригодишен период. Това съобщиха от енергийната борса.

Решението на КЕВР е взето през втората половина на януари 2020 г., след като през декември 2019 г. БНЕБ е внесла искането си за преназначаване за НОПЕ, допълват от борсата.

Съгласно Регламент (ЕС) 2015/1222 на Комисията от 24 юли 2015 година за установяване на насоки относно разпределянето на преносната способност и управлението на претоварването /CACM/ Номинираният оператор на пазара на електроенергия е назначен да извърши единното свързване на пазарите "Ден-напред" и/или "В рамките на деня", уточниха от БНЕБ.

Първото решение на КЕВР за назначаване на БНЕБ ЕАД за НОПЕ за срок от четири години беше взето на 27 януари 2016 г., припомнят от енергийната борса.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.