БНБ си търси експерти по преструктуриране на банки

БНБ си търси експерти по преструктуриране на банки

Българска народна банка (БНБ) отново търси експерти за дирекция „Преструктуриране на кредитни институции“, съобщи ведомството на сайта си. Става въпрос за свободни позиции в два от отделите в дирекцията - „Планиране, координиране и изпълнение на действия по преструктуриране“ и „Администриране на Фонда за преструктуриране на банки“.

Търсят се с хора с минимална образователна степен на висше образование "бакалавър", както и с много добри познания по английски език. Минималните изисквания са кандидатите да имат минимално писмено и говоримо ниво В2 според европейската езикова рамка. Освен това, те трябва да имат отлични комуникативни умения и добре развити аналитични способности.

За отдел „Администриране на Фонда за преструктуриране на банки“ се иска и желаещите да имат високо ниво на владеене на продуктите на MS Office.

С предимство пък ще бъдат тези с познания в нормативната уредба на национално и европейско ниво в областта на преструктуриране, както и на регулаторните изисквания и надзорни отчетни форми за банките. Разбира се, предимство ще имат и тези, които вече имат опит или пък допълнителни квалификации в областта на преструктуриране, банкова дейност, счетоводство и финанси.

Подборът на кандидатите ще се извърши по документи, писмен изпит и събеседване. Самият писмен изпит ще представлява казус в областта на преструктурирането на кредитни институции.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.