БНБ домакин на срещата на Евроасоциацията за банкова и финансова история

БНБ домакин на срещата на Евроасоциацията за банкова и финансова история

Българската народна банка (БНБ) ще бъде домакин на годишната среща на Европейската асоциация за банкова и финансова история (ЕАВН). С това се похвали самата тя на сайта си.

Срещата ще се проведе през 2022 г., като по този повод централната ни банка, съвместно с асоциацията, организира конференция и семинар, на които участници от научната и финансовата общност ще представят изследвания и анализи по актуални теми, свързани с финансовата история в Европа и света. Темите на конференцията и семинара са съответно:

  • Конференция „Паричните съюзи в историята“
  • Семинар „Дигитално прераждане на историческите архиви от данни“

Поканата за участие с оригинални изследвания, както и допълнителна информация за събитията, са публикувани на интернет страницата на EABH.

Припомняме, че БНБ е член на EABH от 2002 г. Банката насърчава историческите изследвания и изучаването на икономическата и финансовата история на основата на исторически данни и архивна информация от централната банка и други институции, с цел осигуряване на солидни аналитични аргументи при вземането на решения и дефинирането на политики, свързани с дейността на БНБ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.