0

Г ерманската компания BMW ще покаже на автосалона в Женева обновения си флагман Серия 7, с който поставя категорични акценти за самоуверено присъствие, още по-фина елегантност, както и иновативни технологии по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността. Фейслифтът на BMW Серия 7 се отличава с 40% по-големи бъбреци, зад които са скрити отворите за охлаждане на двигателя.

Германската компания BMW ще покаже на автосалона в Женева обновения си флагман Серия 7, с който поставя категорични акценти за самоуверено присъствие, още по-фина елегантност, както и иновативни технологии по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността. Фейслифтът на BMW Серия 7 се отличава с 40% по-големи бъбреци, зад които са скрити отворите за охлаждане на двигателя.

Дизайнът на обновения баварски флагман изостря профила на луксозния седан с оформените по нов начин тесни и прецизни фарове с адаптивна LED технология, част от серийното оборудване. Опционално се предлагат лазерни светлини със селективен лъч. Предната броня също е претърпяла известни промени и вече е с големи бленди и хромирани рамки. Така предната част е с по-висок с 50 мм ръб. Капакът на двигателя е оформен по нов начин, а емблемата на BMW е пораснала. Предлагат се и нови лакови покрития за каросерията.

Профилът на колата е преоформен с нови вертикални въздушни отвори за оптимално обтичане на арките на калниците. Отзад има по-тесни с 35 мм триизмерно моделирани светлини с LED технология. Под хромираната лайстна има свързана с дневните светлини лента и по-широки отвори на изпускателната система.

В интериора на обновеното BMW Серия 7 правят впечатление оформеният по нов начин волан със структурирани полета за управление на асистиращите системи. Като опция се предлага озвучителна система Bower & Wilkins Diamond 3D Surround Sound. Развлекателната система е от последно поколение като за задните места се предлагат два сензорни дисплея с диагонал 10 инча.

Тапицерията на салона е с ексклузивна кожена тапицерия Nappa с разширен обхват на декоративни шевове, има и нови интериорни лайстни. Страничните прозорци са от пакетно стъкло с увеличена до 5,1 мм дебелина за повишен акустичен комфорт. За тази цел е подобрена акустичната изолация на арките на задните калници.

Двигателната гама на фейслифта на BMW Серия 7 е претърпяла всеобхватна модернизация и цялата палитра от двигатели, включително Plug-in хибридно задвижване от най-ново поколение. Всички варианти на двигателите отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP. Най-големият V-образен 12-цилиндров двигател на BMW M760Li xDrive вече е оборудван с бензинов филтър за твърди частици. Новият V8-цилиндров мотор при BMW 750i xDrive е с увеличена с 80 к.с. максимална мощност до 530 к.с. Предлагат се и три дизелови двигателя с мощност от 265 к.с. до 400 к.с. Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7 вече се оборудват с адаптиран специфично за модела редови 6-цилиндров бензинов двигател и модернизирана високоволтова батерия. Системната мощност в режим Sport е повишена до 394 к.с. Електрическият пробег е удължен до 50 и 58 километра.

Благодарение на високотехнологичното серийно адаптивно въздушно окачване на предната и задната ос е постигнат уникален баланс между луксозен комфорт на возене и типичната за BMW динамика на управлението. Като опция се предлага интегрално активно кормилно управление с активна стабилизация срещу наклоняване.

Топмоделът BMW M760Li xDrive и Plug-in хибридните модели са със специфични за тях настройки на окачването. Новото BMW Серия 7 предлага и уникално разнообразие от асистиращи системи като асистент за шофиране с активно завиване и водене в лентата, асистент за паркиране, включен в серийното оборудване, както и вече активен асистент за движение на заден ход.