0

BMW продължава офанзивата си при електрифицираните автомобили и на изложението в Женева световна премиера правят новите Plug-in хибридни модели BMW 330e, BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e и електрифицираните варианти на новото BMW Серия 7. Освен това Plug-in хибридният модел BMW 530e вече ще се предлага със задвижване на четирите колела xDrive. Също така BMW Серия 5 и семейният модел BMW 225xe Activ Tourer вече ще се предлагат с увеличен електрически пробег благодарение на нова батерия.

BMW продължава офанзивата си при електрифицираните автомобили и на изложението в Женева световна премиера правят новите Plug-in хибридни модели BMW 330e, BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e и електрифицираните варианти на новото BMW Серия 7. Освен това Plug-in хибридният модел BMW 530e вече ще се предлага със задвижване на четирите колела xDrive. Също така BMW Серия 5 и семейният модел BMW 225xe Activ Tourer вече ще се предлагат с увеличен електрически пробег благодарение на нова батерия.

Няколко седмици след световната си премиера, новото BMW Серия 7 е представено за пръв път на изложение. Заедно с бензиновите и дизеловите версии на обновения флагман, на щанда са изложени и две Plug-in хибридни версии на BMW Серия 7. Новите Plug-In хибриди на BMW Серия 7 комбинират спортния дух, комфорта при пътуване и уютната атмосфера на луксозна лимузина с възможността на почти безшумна мобилност с нулеви локални емисии. Тяхната задвижваща система се състои от редови 6-цилиндров бензинов двигател и електромотор. В режим Sport на контрола на шофирането на разположение е системна мощност от 394 к.с. Повишен е и капацитетът на високоволтовата батерия. Благодарение на това електрическият пробег се увеличава до 54-58 км за BMW 745e и респективно 52-55 км за BMW 745Le и до 50-54 км за BMW 745Le xDrive.

Популярното в целия свят BMW X3 също ще се произвежда като Plug-in хибриден вариант от декември 2019 г. То ще се превърне в първия модел на марката, който ще се предлага с конвенционален двигател с вътрешно горене, с Plug-in хибридна система, а от 2020 г. и с чисто електрическо задвижване. Новото BMW X3 xDrive30e комбинира гъвкавите възможности на кросоувър с най-модерната технология eDrive. Задвижването на четирите колела xDrive е съчетано с нисък разход на гориво и ниски нива на емисиите. Благодарение на най-новата технология на акумулаторните клетки BMW X3 xDrive30e постига чисто електрически пробег до 50 км.

Средният разход на гориво на BMW X3 xDrive30e е понижен до 2,4 л/100 км

благодарение на технологията eDrive, а емисиите на СО2 са редуцирани до 56 г/ км. Plug-in хибридната система на BMW X3 xDrive30e се състои от 4-цилиндров бензинов турбодвигател и електрическо задвижване. Двата агрегата пренасят мощността си чрез 8-степенна трансмисия Steptronic и интелигентна система за задвижване на четирите колела до пътната настилка респективно нестабилни терени. Системната мощност от 252 к.с. може временно да бъде увеличена с до 41 к.с. чрез ползване на максималната мощност на електромотора. BMW X3 xDrive30e ускорява от 0 до 100 км/ч за само 6,5 секунди. Високоволтовата батерия на най-новия Plug-in хибриден модел на BMW е литиево-йонна и е разположена под задната седалка. Вместимостта на багажника е 450 литра.

В Женева BMW показва спортния всъдеход X5 с електрифицирано задвижване, оборудвано с адаптиран специално за модела редови 6-цилиндров бензинов двигател. В комбинация с електромотора той генерира системна мощност от 394 к.с. Новото BMW X5 xDrive45e ще се предлага от август 2019 година и ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди. Спортната радост от шофирането на пътя и уверените офроуд възможности се осигуряват от интелигентното задвижване на четирите колела xDrive, което разпределя мощността на двата двигателя до всички колела. За всестранните възможности на новото BMW X5 xDrive45e допринася и най-актуалната технология на акумулаторните клетки. Тя позволява изцяло електрически пробег до 80 км. По този начин в повечето случаи всекидневното шофиране в града може да бъде реализирано с нулеви локални емисии. Резервоарът за гориво с обем 69 литра и гъвкавият багажник с капацитет от 500 до 1716 литра осигуряват на новото хибридно BMW X5 xDrive45e великолепни възможности за дълги пътувания.

За почитателите на новото BMW Серия 3, които искат да бъдат екологични, без да се лишават от удоволствието от шофирането, германците представят Plug-in хибридна система за новия седан. В модела BMW 330e заедно работят 4-цилиндров бензинов турбодвигател, електрическо задвижване и литиево-йонна батерия от най-ново поколение. Комбинацията впечатлява със системна мощност от 252 к.с., която може временно да бъде увеличена с 41 к.с. със серийния XtraBoost. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди. Новият седан BMW 330e ще се предлага от юли 2019 година и впечатлява не само със спортната си радост от шофирането, но и с увеличения с около 50% електрически пробег, който вече достига до 60 км. Разходът на гориво и емисиите на СО2 са понижени с над 10% в сравнение с предишния модел до 1,7 л/100 км и до 39 г/100 км.

С новото поколение Plug-in хибридни модели, BMW Energy Services същевременно въвежда и нови предложения за безплатни, зелени пакети от електроенергия, които в бъдеще ще се превърнат в съставна част от електрифицираните автомобили.