0

Скъпи блондинкофили, здравейте!

Отново е вторник и ние отново сме на романтична вълна. Признаваме, че темата надали ще ви понесе на крилете на любовта. Понякога обаче дори в света на Купидон трябва прагматизъм.

Скъпи блондинкофили, здравейте!

Отново е вторник и ние отново сме на романтична вълна. Признаваме, че темата надали ще ви понесе на крилете на любовта. Понякога обаче дори в света на Купидон трябва прагматизъм.

Със сигурност е такъв случаят с първите срещи. Особено когато срещу нас застава сравнително непознат човек, срещнат от онлайн приложения, познат е на познати и т.н. Не повече от час всъщност ни е необходим, за да си направим бърза равносметка за потенциалните ни отношения с въпросния човек. Въпроси като има ли химия и проявяваме ли интерес към сходни теми и хобита са основни при подобни първи срещи. Едва след изтичането на първия час и взетото „довиждане“ пък ще можем да преценим дали си заслужава да губим повече време в следващи срещи със същия индивид. Ето защо:


Привличането се установява за 3 секунди

Учени са доказали, че още докато преброим 1, 2, 3 можем да си дадем отговор на въпроса дали човекът, застанал срещу нас, ни привлича. Макар че хората казват, че книгата не трябва да се съди по корицата (и в голяма степен сме съгласни), то когато става дума за любов, нещата със сигурност няма да се получат, ако не изпитаме дори минимално желание да целунем човека.

Ако е такъв случаят, останалите 59 минути и 57 секунди току-виж ни дарили пък с нов приятел, макар и не гадже.


Правилото ти дава оправдание да си тръгнеш

Хубаво е да запознаете мъжа или жената срещу вас за правилото си да не се задържате за повече от час на първата среща (не е нужно да обяснявате причините). Именно това ще ви даде шанса да се изнижете по терлици, ако случайно осъзнаете, че сте излезли с индивид, чиято „кръвна група“ се различава драстично от вашата. В случай, че диалогът се превърне в монолог, ситуацията стане неловка или просто шестото ви чувство ви подсказва, че това не е човекът за вас, при настъпването на първия час просто си хващате чантичката и си тръгвате. Без обяснения за „ранното ставане заради работа“ или фалшивото позвъняване от другарче, което да ви извика „по спешност“ за измислен проблем.


Идеален повод за втора среща

Да си представим, че всичко между вас и отсрещната страна мине по мед и масло, то краткото прекарано време ще ви даде повод за страхотна втора среща. Ще тръпнете в очакване за нея, за да можете да опознаете повече кандидат-гаджето си.

Уважавайте своето време и това на отсрещната страна

Хората са заети! А и няма какво да се лъжем – времето е пари. При натоварен работен график едва ли ще имате желание да прекарате цяла вечер с нов човек. Затова около 59 минути са повече от достатъчни да разберете нечии страсти, мечти и дори каква порода кучета харесват.

Всичко по-дълго от 60 минути е твърде много

Първа среща в скъпарски ресторант, която отнема часове в дълбоки разговори и разнежени погледи, не е по вкуса почти на никого. Най-вече заради високите очаквания. Това важи с пълна сила за представителите на силния пол, които предпочитат да изпият по една бира със забежката си, отколкото да слагат костюм и да се правят на изискани.