0

Привет, скъпи блодинкофили!

Отпразнувахме подобаващо Деня на детото, тъй като по душа все още сме в отбора на малчуганите.

Привет, скъпи блодинкофили!

Отпразнувахме подобаващо Деня на детото, тъй като по душа все още сме в отбора на малчуганите.

На този празник социалните мрежи преливат и с шеги от типа „Открий детето в себе си“ със снимка на тест за бременност, което ни даде идея да ръсим акъл и на тази тема.

Рекламите са ни научили, че „ако тестът е валиден, Жоро е невинен“, така че няма да ви учим как да проверите дали сте в очакване на наследник. Вместо това ще разнищим темата как и дали изобщо да кажем благата вест на евентуалния бъдещ татко.

Независимо дали вече сте си направили тест, пазенето на такава тайна може да опъне до краен предел нервите. Когато все още не сте проверили какво ви е отредила съдбата или пък не сте сигурни дали резултатът е верен, на дневен ред застава въпросът: „Трябва ли да му кажа?“

Истината е, че отговорът на този въпрос е индивидуален за всяка различна жена. Премислете добре. Може би не му казвайте още в секундата, в която установите, че мензисът ви закъснява. Преценете в каква ситуация се намирате с човека до себе си. В зависимост от това вече бихте могли по-ясно да вземете решение кога да му съобщите за притесненията си.

Ако изпитвате тревожност относно реакцията на половинката си и смятате, че можете да запазите самообладание, опитайте да първо да потвърдите (или отречете) бременността. Най-добре е разбира се да не се товарите излишно с тайни, затова – ако прецените, че ситуацията позволява – споделете.

Как да споделим на забивка за една нощ?

Ако мислите, че сте позабременяла след свалка за една нощ, също трябва да намерите палавника и да му кажете какво се случва. Проведете разговора лице в лице, защото инак вероятността да ви блокира в социалните мрежи и изведнъж да стане безследно изчезнал е голяма. Бъдете кратки, точни и ясни. И в никакъв случай не се извинявайте, тъй като отговорността е и на двама ви. Ако ви попита какво ще се случи, ако наистина сте бременна, не му давайте обяснения. Освен ако не видите две чертички на теста, по-добре да не се тормозите с планове за бъдещето. Обещайте му да го държите в течение.

Как да споделим на сериозен партньор?

Ако сте в сериозна връзка положението е доста по-розово. Партньорът ви ще ви подкрепи и в двата случая. Възможно е дори да се зарадва, макар да не е още готов да сменя памперси. Непланираната бременност може да е шокираща в началото, но често представителите на силния пол я приемат по-спокойно, отколкото сме предполагали.