0

З дравейте, мили блондинкофили!

Ето, че календарът отново посочи на Сиестата да застанат блондинките. И ако обикновено в разговорите помежду ни най-често си говорим за гаджета и любов, то втората ни любима тема е гримът. Именно на него ще се посветим и днес.

Здравейте, мили блондинкофили!

Ето, че календарът отново посочи на Сиестата да застанат блондинките. И ако обикновено в разговорите помежду ни най-често си говорим за гаджета и любов, то втората ни любима тема е гримът. Именно на него ще се посветим и днес.

Тази година, изглежда, ще ни провокира да експериментираме с цветове, аксесоари дори. И напълно логично – с това време, което ни остава докато се изолираме чинно у дома, най-накрая можем да си позволим да се развихрим с четката и макиажа.

Ето и кои са най-ярките (преносно и буквално) тенденции, които модните гурута ни вещаят за 2020:


Тигрови принтове

Прочетохте правилно. Животинските принтове разширяват своето влияние в модните среди и вече не окупират само дрехите ни. Ето, че сега е особено модерно да нашарим клепачите си като тигър. Предупреждаваме обаче: трябва ви опитна ръка за този тренд. Или поне се доверете на специалист.


Неон

Това е друга тенденция, която преминава от тоалетите ни към макиажа. Неоновите цветове бяха особено оборотни за дрехите през последните години, а днес съчетаваме с размах цвета на облеклото си с грима. Забележете, че неонът при сенките служи само като акцент.


Цветна спирала

Не казваме, че черната спирала е вече скучна или демоде, но малко разнообразие, направено с вкус не може да навреди. Съчетайте цвета не сенките с този на спиралата и със сигурност няма да сбъркате. За „климатизация“ към тренда специалистите препоръчват да се започне с тъмносиня или зелена спирала, тъй като тя изглежда по-естествено на пръв поглед.


Розовото измества червеното при устните

Яркочервеното червило вече не отличава смелата жена така, както го прави розовото такова. Препоръчват да експериментираме с горещо розово със сини тонове, тъй като цветът отивал на всички.


Очната линия се отлепя от миглите

Слагането на очна линия със сигурност е сред най-големите предизвикателства за лаиците на тема грим (каквато е и едната блондинка, пишеща този текст). Добрата новина за нас е, че тя вече не е задължително да е перфектно залепена за миглите ни върху клепачите.

Мъниста подчертават сенките

Ако искате да пробвате по-екстравагантен вид, заложете на тази мода. Мъничките мъниста, закрепени върху клепачите, със сигурност ще приковат погледите към вас. Сенките трябва да се съчетаят с тях, а самите аксесоари можете да разположите като сложена по-нависоко очна линия. Както вече стана ясно – тя също е на мода.

Контраст върху клепачите

Кой казва, че гримът върху клепачите трябва да е еднакъв? Ето че дойде моментът, в който рязко можем да разбием тази скучна практика и да заложим на различни цветове за двете очи. Най-добре е багрите да са контрастни, за да бъде подчертан ефектът... и да не оставите впечатлението, че просто сте сбъркали в кой цвят да потопите четката.