0

П ривет, скъпи блондинкофили!

Лятото е в разгара си и респективно всичко, за което мислим в момента, е как по-бързо да стигнем до плажа и да кръстосаме крака на шезлонг, вдигайки наздравици с мента.

Привет, скъпи блондинкофили!

Лятото е в разгара си и респективно всичко, за което мислим в момента, е как по-бързо да стигнем до плажа и да кръстосаме крака на шезлонг, вдигайки наздравици с мента.

Дефилето по бански обаче ни напомня, че бързо трябва да влезем във форма.

От изданието Poosh и Healthline са съставили списък с необичайни начини, по които можем да изгаряме калории, без да се налага да отскачаме до фитнеса.

Ето кои са хитринките:

Дръж си дъвката, влез във форма

Фразата „Дръж ми дъвката, влизам в боя“ лесно може да бъде сменена с „Дръж си дъвката, влез във форма“, поне що се отнася до летните дни. Причината - дъвката дава усещане за ситост и също така може да стимулира метаболизма ви.

Разговаряйте изправени

Можете да стоите изправени, докато правите някои обикновени неща, като например да говорите по телефона. Ако искате да ускорите изгарянето на калории, опитайте се да балансирате на единия крак по време на разговора и да преминете към другия по време на следващия. Смяната на тежестта от един крак към друг се препоръчва и по време на миене на зъбите.

Пробвайте със студен душ

Един от начините да стимулирате лимфната си система е да се изплакнете със студена вода след душ, баня или сауна. Според проучване, публикувано през 2014 г. в престижното списание PLOS One, излагането на студ може да ви помогне да намалите кафявите мазнини и да ускорите метаболизма си, освен че засилва ендорфините, намалява възпалението, дава енергия и успокоява възпалените или уморени мускули, пишат Poosh и Healthline, цитирани от БГНЕС. Достатъчно е да прекарате 60 до 90 секунди под студена вода.

Наспивайте се

Сън спомени не прави. Но пък добрият сън подобрява настроението, отпуска и помага за детоксикация и отпускане на мускулите след интензивна тренировка. Дълбокият сън изгаря калории и поддържа метаболизма ни здрав.

Смейте се

Това е любимата ни хитринка. Всеки знае, че смехът е здраве. Той също така спомага за изгаряне на калории. Изследване, публикувано в International Journal of Obesity, установява, че „истинският смях“, подобно на смеха по време на развлекателен филм, може да увеличи метаболизма с 10 до 20 процента. Ако все пак сте в черна дупка и ви е трудно да се усмихнете, нашият съвет е да си пуснете един от любимите ни сериали на всички времена - „Приятели“.