0

З дравейте, мили блондинкофили!

Дните от седмицата може да ви се губят след дългия празничен уикенд, но отново е вторник. Което значи, че е време за свежа порция мъдри съвети, родени от прекрасните ни руси глави. Едва ли ще ви изненадаме с факта, че отново сме се спрели на любовна тематика.

Здравейте, мили блондинкофили!

Дните от седмицата може да ви се губят след дългия празничен уикенд, но отново е вторник. Което значи, че е време за свежа порция мъдри съвети, родени от прекрасните ни руси глави. Едва ли ще ви изненадаме с факта, че отново сме се спрели на любовна тематика.

След като преди седмица повдигнахме завесата около това кои са червените флагове в началото на една връзка, днес ще си поговорим относно това как да върнем баланса в куцащите романтични отношения.

Подбрахме осем направления, които ще залепят счупеното и ще ни върнат на крилете на любовта. Ето кои са те:

Направете връзката си приоритет №1

Парите може да управляват света, но ако няма с кого да ги харчиш - става скучно. Така че ако сте работохолик и връзката ви напоследък е далеч от перфектна, оставете приоритети като кариера, приятели, та дори и нощен живот на заден план. Поне за известно време. Важно е партньорът ви да се чувства като №1 във вашия живот. Много хора стават по-сериозни, когато им се дадат повече важност и отговорности. Така е и в любовните отношения. По този начин не само ще успокоите половинката си, а и най-вероятно ще й дадете повод да стане по-добра.

Приемете разочарованията с усмивка

Всеки човек рано или късно може да ви разочарова. Точка. Особено в една дългогодишна връзка. Не можете да очаквате от отсрещната страна да е винаги в топ форма, защото, повярвайте, вие също не можете да оправдаете подобни очаквания. При следващото разочарование не бързайте да си стягате куфарите и да се изнасяне, а успокойте топката с едно наум, че всяка любов среща трудности. Дори и тази от приказките.

Думата боли повече

Старата поговорка, че думата боли повече от хвърлен камък винаги ще е актуална. Дори и при лют скандал е важно да държите езика зад зъбите си, ако вътрешно ви идва да залеете половинката си с обиди. По-добре да хвърлите домашен пантоф по партньора си, отколкото да почнете да правите анализи колко е разхвърлян, как мляска и колко е досадна майка му.

Не издигайте стена помежду си

Жените имат навика да спрат да говорят на партньора си, ако са сърдити. Истината, мили дами, е, че представителите на силния пол често дори не разбират, че са ви обидили с нещо. А ако ги карате да отгатнат с какво, най-много да им писне и да се възползват от тихата и свята нощ без разговори с вас. По-добре кажете директно какво ви мъчи и то в рамките на добрия тон. Така има вероятност дори да накарате половинката си да се почувства виновен и да ви се извини по-бързо.

Провокирайте се да споделяте

Споделянето на емоции, преживявания, спомени е важно за всяка една връзка. Понякога обаче всеки има нужда от малко побутване, за да отвори вътрешния си свят за друг човек. Заявката, че когато половинката ви е готова да споделя, вие ще ги изслушате е един много добър старт в това отношение. Не притискайте обаче човека отсреща да ви разкрие подробности от живота си – вместо да повиши доверието във вас, това по-скоро би го разголебало.

Очертайте собствените си граници

Всеки има свои собствени представи за това какво е любовта и какво се очаква от него, за да бъде пълноценен във връзката. Наясно е и на какво не е готов в нея. Именно тези граници трябва да очертаете добре, както за себе си, така и за вашия избраник или избраница. Независимо дали смятате, че няма да се откажете от традиционното си излизане всяка петък вечер с приятели заради гаджето или че не е необходимо да посещавате ежеседмично нейните/неговите родители – споделете на отсрещната страна. В крайна сметка никой не може да чете мисли.

Бъдете винаги честни

Звучи очевидно, че трябва да бъдем откровени с изгората си, за да вървят отношенията ни, нали? Не е достатъчно обаче просто да говорим винаги неща, които са истина. Трябва да не премълчаваме, да изразяваме искрените си чувства и най-вече да уважаваме сами себе си.

Опитайте се да не пазите тайни дори и ако смятате, че това е необходимо, за да предпазите любимия/любимата си. Твърде вероятно е този жест да има всъщност обратния ефект.

Изпълнявайте обещанията си

Независимо през какви трудности преминавате заедно, когато поемете ангажимент, свързан с връзката ви, вашият партньор винаги ще разчита, че сте човек на думата си. Иначе казано – ако сте се съгласили да положите усилие да изслушвате половинката си, когато тя ви споделя за работата си – направете го, независимо дали очите ви се затварят от скука още на второто изречение.