0

Привет, скъпи ни блондинкофили!

Познахте! Отново е вторник и ето, че с мръсна газ и лошо паркиране отново се озоваваме в рубриката ни в „Монитор Сиеста“, за да се опитваме – заедно с вас, да търсим отговорите в тази огромна въпросителна, наречена живот.

Привет, скъпи ни блондинкофили!

Познахте! Отново е вторник и ето, че с мръсна газ и лошо паркиране отново се озоваваме в рубриката ни в „Монитор Сиеста“, за да се опитваме – заедно с вас, да търсим отговорите в тази огромна въпросителна, наречена живот.

След като вече обсъдихме как да изтърпим гаджето в ситуации, толкова кризисни, че трябва да преживяваме заедно 24/7, ще хвърлим поглед в по-далечното бъдеще. Защото спринтът (изолацията) рано или късно ще свърши, но маратонът (съвместният ни живот с този индивид) евентуално ще продължи много след това. Поради тази причина, днес ние решихме да питаме и патило и старило за това какви са техните трикове, подсказки и съвети за една връзка. Разпитахме жени от различни поколения за техния мироглед. Анкетираните дами са на възрасти от 20+, 30+, 40+, 50+, 60+ и 70+ години. А изводите за това как се променя любовта с годините и има ли една универсална рецепта за нея оставяме на вас:

Жена в 20-те си:

Любовта е едно от най-сложните за обяснения неща.  Най-вече когато е истинска. Любовта е много повече от привличане, забавление или приятна компания. Една дълбока връзка се крепи на уважение, компромиси и разбирателство. Всъщност разбирателството невинаги е задължително, защото това ще означава скука. Най-важното е да намериш човек, с когото се чувстваш добре, в сигурни ръце, който знае как да те накара да се усмихнеш и ти помага да израснеш като личност. Разбира се, ти трябва да му отвръщаш със същото. Ако е насила – не е любов. Партньорът трябва да е както любовник, така и най-добър приятел, за да може да се разбере метафората за две половинки от едно цяло. Това е много важно за нашата възраст, защото се предполага, че сега е моментът да създадем семейство…

Жена в 30-те си:

Да натъпчеш октопод в мрежа, докато си режеш ноктите на левия крак с току-що лакирани ръце и говориш по телефона с майка си, за да й обясниш как да включи домашния wi-fi. Почти толкова възможно е, колкото и да дефинираш любов, или да дадеш душевен съвет. На 20 всичко изглежда драматично и страстно, на 60-70 най-вероятно ще се усеща като отдавна изгубено, дало път на безрезервното уважение между партньортие. А на 30, 30 +? Невъзможна комбинация от двете, среда между младостта и старостта не само на тялото, но и в отношенията. И в това безкрайно сложно поле на действие, в което трябва да стъпваме на пръсти, за да не намерим мина, има само едно сигурно нещо, което може да държи любовта нащрек – възхищението към половинката. То води след себе си уважение на личността му, което пък не позволява в сложните ситуации да дадем пълна воля на порой от обиди, грубости и фатални грешки. Така че – нека на 30 вземем любенето на 20-годишните и мъдростта на 60-годишните, като се възхищаваме на партньора си така както само на 30 може да го направим – безрезервно и осъзнато!

Жена в 40-те си:

Компромис. Търпение. Сила на волята. Истината е, че когато заживееш с един човек, на очи ти се набиват много повече неговите негативни черти. Повече, отколкото позитивните. Любовта е преходна и с течение на времето съвместният живот се превръща в рутина. Затова ти трябва търпение – да можеш да надмогнеш самия себе си. Супер важно е и да приемеш човека до теб такъв, какъвто е. 

Жена в 50-те си:

На този етап от живота любовта е нещото, което ми носи най-голямо удовлетворение. Вече не излизаме често като едно време, нито пътуваме много. Но е важно да усещаш подкрепата на човека до теб. Остаряваме заедно, радваме се на деца, чакаме внуци. Приели сме, че сме на този етап от живота си. Ключовата дума вече е уважение. Както и подкрепа. Романтиката не е често срещана както преди, но връзката ни става все по-силна. Не мога да си представя живота си, ако не бях със съпруга си. Не мога да си го представя и какъв ще е, ако остана без него.

Жена в 60-те си:

Любовта на 50+ е повече приятелство, съучастие, споделена интелектуална радост. Не изпитвате ревност, а задоволство, ако с партньора ти имате социален живот извън двойката – така ще се върнете в нея обогатени. Не изпитвате ревност, а гордост, ако и някой друг харесва него или теб – значи не сте се излъгали в избора си. Е, има я и романтичната тръпка, но тя обикновено не е предизвикана от постоянния спътник и най-често си остава в собствената ти глава. И сигурно така е по-добре, защото животът и без това е достатъчно сложен...

Жена в 70-те си:

За любовта е важно да бъде истинска. Това е нещо много лично.  Основната съставка е взаимно търпение. И обич. Важно е партньорите да си имат вяра. На нашата възраст като откачиш нищо не помага. Но за да продължи дълго една връзка трябва да си търпелив, да прощаваш и да уважаваш човека до теб. Това е.