Блондинките представят: Любовни съвети от няколко поколения

Блондинките представят: Любовни съвети от няколко поколения

Попитахме и патило и старило какви са техните трикове за оцеляване в света на Купидон

Привет, скъпи ни блондинкофили!

Познахте! Отново е вторник и ето, че с мръсна газ и лошо паркиране отново се озоваваме в рубриката ни в „Монитор Сиеста“, за да се опитваме – заедно с вас, да търсим отговорите в тази огромна въпросителна, наречена живот.

След като вече обсъдихме как да изтърпим гаджето в ситуации, толкова кризисни, че трябва да преживяваме заедно 24/7, ще хвърлим поглед в по-далечното бъдеще. Защото спринтът (изолацията) рано или късно ще свърши, но маратонът (съвместният ни живот с този индивид) евентуално ще продължи много след това. Поради тази причина, днес ние решихме да питаме и патило и старило за това какви са техните трикове, подсказки и съвети за една връзка. Разпитахме жени от различни поколения за техния мироглед. Анкетираните дами са на възрасти от 20+, 30+, 40+, 50+, 60+ и 70+ години. А изводите за това как се променя любовта с годините и има ли една универсална рецепта за нея оставяме на вас:

Жена в 20-те си:

Любовта е едно от най-сложните за обяснения неща.  Най-вече когато е истинска. Любовта е много повече от привличане, забавление или приятна компания. Една дълбока връзка се крепи на уважение, компромиси и разбирателство. Всъщност разбирателството невинаги е задължително, защото това ще означава скука. Най-важното е да намериш човек, с когото се чувстваш добре, в сигурни ръце, който знае как да те накара да се усмихнеш и ти помага да израснеш като личност. Разбира се, ти трябва да му отвръщаш със същото. Ако е насила – не е любов. Партньорът трябва да е както любовник, така и най-добър приятел, за да може да се разбере метафората за две половинки от едно цяло. Това е много важно за нашата възраст, защото се предполага, че сега е моментът да създадем семейство…

Жена в 30-те си:

Да натъпчеш октопод в мрежа, докато си режеш ноктите на левия крак с току-що лакирани ръце и говориш по телефона с майка си, за да й обясниш как да включи домашния wi-fi. Почти толкова възможно е, колкото и да дефинираш любов, или да дадеш душевен съвет. На 20 всичко изглежда драматично и страстно, на 60-70 най-вероятно ще се усеща като отдавна изгубено, дало път на безрезервното уважение между партньортие. А на 30, 30 +? Невъзможна комбинация от двете, среда между младостта и старостта не само на тялото, но и в отношенията. И в това безкрайно сложно поле на действие, в което трябва да стъпваме на пръсти, за да не намерим мина, има само едно сигурно нещо, което може да държи любовта нащрек – възхищението към половинката. То води след себе си уважение на личността му, което пък не позволява в сложните ситуации да дадем пълна воля на порой от обиди, грубости и фатални грешки. Така че – нека на 30 вземем любенето на 20-годишните и мъдростта на 60-годишните, като се възхищаваме на партньора си така както само на 30 може да го направим – безрезервно и осъзнато!

Жена в 40-те си:

Компромис. Търпение. Сила на волята. Истината е, че когато заживееш с един човек, на очи ти се набиват много повече неговите негативни черти. Повече, отколкото позитивните. Любовта е преходна и с течение на времето съвместният живот се превръща в рутина. Затова ти трябва търпение – да можеш да надмогнеш самия себе си. Супер важно е и да приемеш човека до теб такъв, какъвто е. 

Жена в 50-те си:

На този етап от живота любовта е нещото, което ми носи най-голямо удовлетворение. Вече не излизаме често като едно време, нито пътуваме много. Но е важно да усещаш подкрепата на човека до теб. Остаряваме заедно, радваме се на деца, чакаме внуци. Приели сме, че сме на този етап от живота си. Ключовата дума вече е уважение. Както и подкрепа. Романтиката не е често срещана както преди, но връзката ни става все по-силна. Не мога да си представя живота си, ако не бях със съпруга си. Не мога да си го представя и какъв ще е, ако остана без него.

Жена в 60-те си:

Любовта на 50+ е повече приятелство, съучастие, споделена интелектуална радост. Не изпитвате ревност, а задоволство, ако с партньора ти имате социален живот извън двойката – така ще се върнете в нея обогатени. Не изпитвате ревност, а гордост, ако и някой друг харесва него или теб – значи не сте се излъгали в избора си. Е, има я и романтичната тръпка, но тя обикновено не е предизвикана от постоянния спътник и най-често си остава в собствената ти глава. И сигурно така е по-добре, защото животът и без това е достатъчно сложен...

Жена в 70-те си:

За любовта е важно да бъде истинска. Това е нещо много лично.  Основната съставка е взаимно търпение. И обич. Важно е партньорите да си имат вяра. На нашата възраст като откачиш нищо не помага. Но за да продължи дълго една връзка трябва да си търпелив, да прощаваш и да уважаваш човека до теб. Това е. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.