Блондинките представят: Кои са основните етапи в една връзка?

Блондинките представят: Кои са основните етапи в една връзка?

Здравейте, скъпи блондинкофили!

Ето, че неусетно мина една седмица и ние се завръщаме на пост в Сиестата, въоръжени с мъдри мисли за живота.

Този път отново сме се спрели на любовна тематика, като под прицела ни застават основните етапи в една връзка.

Имайте предвид, че можете да прескачате от една фаза във друга. Или иначе казано - това, че „меденият месец“ по традиция е в началото на една връзка, не значи, че с половинката си няма да попаднете отново в този сладък период.

1.     Меден месец

С носталгична усмивка се сещаме за първите месеци от връзката. Пеперуди в стомаха, нервно избиране на тоалети преди среща, непрестанно желание за целувки, прегръдки и още нещо… Тръпката от непознатото обаче често може да замъгли преценката ни. Според учените в този етап коктейл от хормони диктува поведението ни и затова трябва да сме внимателни доколко се доверяваме на човека отсреща, ако той ни е бил напълно непознат. С други думи, ако сме го забърсали в дискотеката. Средната продължителност на този период е от 3 до 6 месеца.

2.     Период на съмнение

Етапът на медения месец приключва, когато почваме да забелязваме недостатъците на избраника си. Той говори твърде много за работа, живее при родителите си или пък не е на интелектуалното ниво, на което ни се иска… Тези неща, които не са ни правили впечатление, започват да изплуват на повърхността. Това е решителен период за една връзка, тъй като тя няма как да продължи, ако не преглътнем минусите на половинката си. Да не забравяме, че никой не е перфектен.

 3.     Сблъсък с реалността

При успешно преминат втори етап, рано или късно стигаме до сблъсък с реалността. Тук вече връзката трае година и повече, знаем слабите места на човека до нас и е дошло времето да решим ще чертаем ли общи планове с него. Изследванията показват, че в този период хората са склонни да се карат по-често, тъй като е рядкост двамата партньори да искат едно и също нещо от живота едновременно. Това е и моментът, в който трябва да се правят компромиси, за да може връзката да продължи.

 4.     Повратна точка

В следния етап говорим за най-лошото – крясъци, събиране на багаж, целене с предмети… Рано или късно всеки стига до сериозен скандал с човека, когото обича. Преодоляването на най-големите проблеми обаче показва, че с половинката си можете да минете през всичко ръка за ръка. При успешно преминат етап пък често се връщаме до първа фаза – меден месец.

5.     Чиста любов

Стигнахме и до най-хубавата част. Когато една връзка е стабилна говорим за взаимно уважение, изслушване, доверие и подкрепа. Това не значи, че двойката никога няма да има проблеми и да изпада в диви скандали, но вероятността любовта им да не стихне след тях е по-голяма. При наличието на чиста доза любов вече имаме и шанс да създадем здраво семейство с избраника си.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.