0

З дравейте, скъпи блондинкофили!

Здравейте, скъпи блондинкофили!

Ето, че неусетно мина една седмица и ние се завръщаме на пост в Сиестата, въоръжени с мъдри мисли за живота.

Този път отново сме се спрели на любовна тематика, като под прицела ни застават основните етапи в една връзка.

Имайте предвид, че можете да прескачате от една фаза във друга. Или иначе казано - това, че „меденият месец“ по традиция е в началото на една връзка, не значи, че с половинката си няма да попаднете отново в този сладък период.

1.     Меден месец

С носталгична усмивка се сещаме за първите месеци от връзката. Пеперуди в стомаха, нервно избиране на тоалети преди среща, непрестанно желание за целувки, прегръдки и още нещо… Тръпката от непознатото обаче често може да замъгли преценката ни. Според учените в този етап коктейл от хормони диктува поведението ни и затова трябва да сме внимателни доколко се доверяваме на човека отсреща, ако той ни е бил напълно непознат. С други думи, ако сме го забърсали в дискотеката. Средната продължителност на този период е от 3 до 6 месеца.

2.     Период на съмнение

Етапът на медения месец приключва, когато почваме да забелязваме недостатъците на избраника си. Той говори твърде много за работа, живее при родителите си или пък не е на интелектуалното ниво, на което ни се иска… Тези неща, които не са ни правили впечатление, започват да изплуват на повърхността. Това е решителен период за една връзка, тъй като тя няма как да продължи, ако не преглътнем минусите на половинката си. Да не забравяме, че никой не е перфектен.

 3.     Сблъсък с реалността

При успешно преминат втори етап, рано или късно стигаме до сблъсък с реалността. Тук вече връзката трае година и повече, знаем слабите места на човека до нас и е дошло времето да решим ще чертаем ли общи планове с него. Изследванията показват, че в този период хората са склонни да се карат по-често, тъй като е рядкост двамата партньори да искат едно и също нещо от живота едновременно. Това е и моментът, в който трябва да се правят компромиси, за да може връзката да продължи.

 4.     Повратна точка

В следния етап говорим за най-лошото – крясъци, събиране на багаж, целене с предмети… Рано или късно всеки стига до сериозен скандал с човека, когото обича. Преодоляването на най-големите проблеми обаче показва, че с половинката си можете да минете през всичко ръка за ръка. При успешно преминат етап пък често се връщаме до първа фаза – меден месец.

5.     Чиста любов

Стигнахме и до най-хубавата част. Когато една връзка е стабилна говорим за взаимно уважение, изслушване, доверие и подкрепа. Това не значи, че двойката никога няма да има проблеми и да изпада в диви скандали, но вероятността любовта им да не стихне след тях е по-голяма. При наличието на чиста доза любов вече имаме и шанс да създадем здраво семейство с избраника си.