Блондинките представят: Как да се справим с онлайн ухажорите?

Блондинките представят: Как да се справим с онлайн ухажорите?

Здравейте, скъпи блондинкофили!
Ето, че отново дойде ред на русите ни глави да превземат мониторската сиеста! Иначе казано – добре сте дошли на поредната дисекция на любовта, извършена от две 25-годишни девойки с афинитет към светлите коси.

Заглавието вероятно вече ни е издало, че днес ще се поинтересуваме какви ги върши Купидон в интернет. И преди да продължим напред, трябва да си признаем, че в голяма степен сме скептични относно постиженията му онлайн. Причината – дори приложенията, създадени с конкретната цел да свързват двама индивиди в любовни отношения, функционират по-скоро на принципа „чук и беж“ IRL (in real life, или в момента, в който връзката надрасне границите на устройството). Пък ние вярваме, че резултатите от дейността на Купидон би следвало да са поне с няколко идеи по-възвишени.

Онлайн ухажорите обаче далеч не се появяват само в Тиндър. Те могат да бъдат срещнати във всяка една социална мрежа независимо от това каква е целта, с която я използвате. Иначе казано – покажете ли някаква по-сериозна активност онлайн и веднага към вас с мръсна газ ще се отправят няколко флирта.

Няма как да ги сбъркате. Тези индивиди традиционно започват разговора със „здр“, „какси, беПче“ и „много си крЪсива“. Дори и да можете да преглътнете отчайващата неграмотност, не се подлъгвайте по тези комплименти – мнозина от тези ухажори не се вглеждат особено в снимката ви преди да пратят сълзливото съобщение. Видят ли женско име на профила те застават на нисък старт в чата. А това, че нямате профилна снимка или сте заложили на фотография на домашния си любимец (или на герой от любимия си сериал/филм) съвсем не притеснява загорелите за „романтика“ свалячи.

Ето и основите стъпки, които трябва да предприемете срещу хищниците:

Блокаж

Най-интелигентното нещо, което можете да направите, е още в началото да потушите страстта им, като ги блокирате или поне игнорирате съобщенията им.

Ако разговорът ескалира – документирайте го!

Понякога ухажорите стават толкова настойчиви, че поведението им става маниакално. Ако ви потърсят от друг профил, не разбират значението на думата „не“ и стигнат до данни от типа къде живеете и кои места посещавате, направете скрийншот и при ескалация на ситуацията се обърнете към органите на реда.

Не си уговаряйте среща

Трябва да сте много наивни, ако вярвате, че всичко, което пише и праща Вашият ухажор е истина. Има голяма вероятност той да използва чужди снимки и фрази, за да изглежда по-привлекателен. Затова е много опасно да си уговаряте срещи с непознати. Ако все пак се решите на тази стъпка – вземете поне една приятелка за компания и изберете локация, на която има много хора.

Не изпращайте лични данни

Понякога „ухажорите“ се оказват измамници, които успяват да ви завъртят главата и искат нещо в замяна. В никакъв случай не трябва да споделяте лични данни и да изпращате пари на чаровника. Опасна е и тенденцията да се разменят голи снимки, тъй като не знаете в кой сайт за възрастни може да цъфнете.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.