0

З дравейте, скъпи блондинкофили!

Ето, че отново настъпи това време, в което две руси глави се съюзяват в рубриката Блондинките и градът на Монитор Сиеста с една-единствена мисия – да споделят личен опит раздавайки акъл най-вече за това как се бие шута на гаджето за 10 дни и  как за дори по-малко време се печели ново.

Здравейте, скъпи блондинкофили!

Ето, че отново настъпи това време, в което две руси глави се съюзяват в рубриката Блондинките и градът на Монитор Сиеста с една-единствена мисия – да споделят личен опит раздавайки акъл най-вече за това как се бие шута на гаджето за 10 дни и  как за дори по-малко време се печели ново.

Вероятно вече сте запознати, че теми като любовта и красотата ни вълнуват най-много – все пак двете вървят ръка за ръка. И като казахме „ръка за ръка“ – забелязали ли сте, че през последните месеци навън все по-рядко се виждат двойки, преплели дланите си?

Някой ще каже, че това е така, защото хората се прибраха у дома заради пандемията. Нашето „научно“ обяснение обаче е, че до това се стига, защото зимата – макар и мека, каквато е настоящата, тенденциозно избива всякакво желание на хората да докосват гущероподобните си ръце.

Не може все на нас да се случва – съберат ли се повече от два дни с по-студено време и хоп – кожата около кокалчетата ни започва да се лющи, а цялостното усещане при допир да прилича на челен сблъсък с рендето. Ръцете по някаква причина са лесна жертва на ниските температури. Може би това е така, защото някои от нас отказват да носят ръкавици, за да не се разделят с любимия си пръстен, който – по ирония на съдбата, също е във формата на гущер. Става и по-лошо – с ръкавиците не можем да боравим с телефона докато сме навън. И за това ние обвиняваме технологичните гиганти, които все още не са изобретили устройство, което да разпознава отпечатъка ни през вълна.

Та докато всички те лентяйстват, на нас, обикновените хора, ни се налага да прибягваме до алтернативни методи за справяне с проблема на биологичното ни сближаване с гущерите през зимата. Още повече, когато метеоролозите заплашват с минусови градуси след приятното слънце от тази седмица.

Кожата на ръцете, разбира се, не е единствената, която страда при студено време. Лицето също може лесно да издаде несъвършенство. Но навред се рекламират трикове, които могат да ни помогнат. Ето до какви изводи стигаме ние:

  • Козметичните продукти трябва да се третират като гардероба при смяна на сезоните – задължително се сменят през зимата и лятото.
  • Пенливите препарати за почистване на кожата не са наш приятел в студените дни. Предпочита се използването на кремове и балсами за почистване.
  • Използването на ексфолиатор е чудесно, когато не се прекалява. В противен случай се нарушава външния слой на кожата и това води до допълнително изсушаване.
  • Горещите душове вредят. Според дерматолози продължителният допир до прекалено топла вода може да лиши кожата от естествената й влага и да я направи още по-суха.
  • Нощните маски за лице са златна мина. Зимата е подходящо време да започнете да използвате този вид продукт дори и да не е в чантичката ви с козметика по дефиниция. Когато маската престои цяла нощ върху лицето ви, тя ще го предпази от плашещата сухота.
  • Ръкавиците все пак са необходими – ако не когато сме навън (макар че и тогава са силно препоръчителни), то поне когато работим с препарати у дома.
  • Топленето на замръзналите пръсти пред духалката трябва да е само фантазия.