0

П ривет, скъпи блондинкофили!

Привет, скъпи блондинкофили!

Време е за вашата седмична доза мъдрости, осигурени от прекрасните ни руси глави.

Както може би вече се досещате, това ще е поредната история за любовта и още нещо...

Днес ще развенчаем популярни схващания за изграждането на успешна връзка, а именно:

Можете да си легнете скарани

Един от най-разпространяваните любовни съвети във филмите е „Никога не си лягайте скарани с партньора си!“. Що за глупост? Едва ли има нормален човек, който е във връзка, траеща по-дълго от вкуса на дъвка, който да не е заспивал сърдит на половинката си. И това е нормално. Защото има моменти, в които партньорът ви така ви е ядосал, че е нормално желанието да го удушите да ви държи няколко дни. По-добре да си легнете сърдити, отколкото само да се преструвате, че сте простили на отсрещната страна и това да ескалира в по-късен етап от отношенията ви.

Лъжите са допустими (в малки количества)

Бъдете винаги честни и всичко ще е наред, казват мъдреците. Това не е съвсем така, тъй като благородните лъжи са допустими, дори препоръчителни в някои ситуации. Не става въпрос да мамите половинката си за това с кого и къде излизате, а за невинни заблуждения. Ако партньорът ви се е бъхтил цял ден в кухнята, за да ви зарадва с любимо ястие, но е прегорил манджата в пряк и преносен смисъл – просто излъжете, че ви харесва. Ако загледате атрактивен представител на противоположния пол и половинката ви забележи – също. При положение, че нямате намерение да изневерявате, а просто сте се загледали в нечий бюст или напомпани бицепси, защо да стигате до скандал?

Финансите всъщност са от значение

Който е казал, че доходите не са важни за една връзка, е голям оптимист. Тук не говорим за средностатистическата кифла, която търси своя Чичко Паричко да я издържа. Когато връзката е сериозна и двете страни имат желание да градят стабилно бъдеще, то те трябва да си осигурят финансова независимост. Отговорността е споделена, но тук идва и друга скрита истина – да, по-добре е мъжът да изкарва повече пари от партньорката си. Причината – за да има какво да подхранва егото му, че е глава на семейството. Дами, това все пак не означава да хвърлите работното облекло и да се закотвите с готварска престилка на дивана!

Няма нужда да се харесвате на семейството на партньора си

За съжаление(в някои случаи), когато се обвържете с някого, сте свързани с цялото му семейство. Това обаче по никакъв начин не ви задължава да ги харесвате, нито пък те вас. Хората са различни и няма как да си паснете с всички. Ако това включва и родата на Милото, преглътнете го. Все пак е важно той да ви оценява, а не те.


Комуникацията невинаги е ключът към щастието

Комуникация, комуникация и пак комуникация. Според мнозина това се крие в основата на една връзка. Да, важно е да обсъждате проблемите си. Но ако се закотвите само върху негативите и ги обсъждате постоянно, това със сигурност ще навреди на любовните ви отношения.