Блондинките представят: 5 причини да не бързате към олтара

Блондинките представят: 5 причини да не бързате към олтара

Скъпи блондинкофили, привет!

Липсвахте ни през отминалата седмица, но търсенето на перфектното място за селфи на плажа се оказа по-трудна задача от предвиденото... Бродейки из морските красоти на Южна България, бяхме изненадани от броя влюбени млади двойки, които бяха тръгнали и те като нас на разузнаване. Само че не с цел да изпъчат бедро за снимка, а да намерят подходящ терен за сватба.

Категорично не сме против младите да се „вземат“, когато се обичат (макар и с израза тъжно да си подсказваме, че сме възприели част от разсъжденията на бабите и дядовците ни). Мислим си обаче, че това е решение, което трябва да бъде обмислено в дълбочина и в което не трябва да се хвърляме прясно завършили гимназия. Така де – днес да броиш и свиркаш за фон до 12, а утре да бориш махмурлука на младостта, като вдигнеш луда сватба.

Разсъждавайки от позицията на млади (Преси със 104 дни повече от Гери, в случай, че се чудите) момичета, чиито мечти включват, както семейство, така и още пътешествия, кариера и неспирни обиколки на магазините за дрехи, силно вярваме, че заветното „да“ трябва да се каже единствено тогава, когато имаш достатъчно житейски опит зад гърба си. А не си изкушен (като нас) да хвърлиш цяла заплата за супер-мега-готините обувки в мола. Представяме си, че човек вече трябва да е намерил себе си, да е изкристализирал мечтите си и не на последно място да е сигурен, че неговият избраник е точният за него. Ще се изненадате колко бракове свършват заради фразата „не си поживях“...

И такаа... Спираме това есе за кратко, за да ви представим в доста по-синтезиран формат нашите 5 причини защо не бързаме за сватба. А току-виж в тях сте откирили по някоя и за себе си:

Първо разчитай на себе си, след това на друг

Времето, което прекарваш като самостоятелна единица – независимо дали си необвързан/а, дали имаш гадже или търсиш просто развлечение за една нощ, е от особено значение за личното израстване. Преди да можеш да разчиташ на друг, трябва да се научиш как да разчиташ на себе си. Или по-тривиално казано – разбери какво е да си намериш дом, макар и под наем, започни сам/а да плащаш сметките си, да пазаруваш, да готвиш, да поддържаш колата си...

Да бъдеш сигурен, че можеш да се справиш сам с много от ежедневните проблеми дава свобода. В противен случай рискуваш прекалената ти зависимост от половинката да проличи, което е предпоставка за токсична връзка.

Да си сам е по-добре от това да си самотен

Научи се да бъдеш сам и да си прекарваш добре. Това е интересно и много важно предизвикателство, пред което е хубаво повече хора да се изправят преди да вземат заветното решение за сватбата. Да си напълно наясно със себе си и да си доволен, а защо не и горд с това какъв си ти, е най-хубавият подарък, който можете да си направите.

Или както нарцисите обичаме да се шегуваме – често говоря сам на себе си, защото това ми е най-приятната компания.

Със сигурност да си сам и удовлетворен е в пъти по-добре от това да си с някого, но да се чувстваш самотен. Резултат, който е често срещан при прибързаните бракове.

Работата не е най-важна, но все пак има значение

Често ни обвиняват, че сме работохолички (тук е моментът да намигнем на шефовете), което – ако приемем, че е вярно, може би донякъде оформя мирогледа ни относно разходката до олтара в началото на 20-те. Съзнаваме, че кариерата всъщност далеч не е най-важна. Въпреки всичко в похода ни да бъдем един самостоятелен, независим и полезен за себе си и околните човек, тя е една силно необходима съставка.

А работата изисква години за образование, усилие, труд, дори амбиция да се докажеш, което нерядко констрастира на идеята за ролята на жената в едно семейство.

Все още ни се лудува

Със сигурност е най-несериозната причина, но пък я има и сме длъжни да я споделим. Желанието за купони още не ни е излязло от вените. Искаме да излезем с приятелки, да оглеждаме хората в бара и да си измисляме сценарии относно какви са житейските им съдби. Искаме да пийнем малко в повече, да крещим с цяло гърло по улиците... и на сутринта съпружето да не ни тропа недоволно с краче, че пак няма какво да се яде, а ние приличаме на модел за постер в кампания против употребата на дрога от тийнейджъри.

Човекът до нас не е правилният

Много ни е странно, когато четем, че след два месеца луда любов, дадена двойка е взела съдбоносното решение да се венчае. Според нас е от особено значение да отделите достатъчно време, както да опознаете себе си, така и да опознаете потенциалния си спътник в живота. Това, ако надеждата е да се вречете наистина във вечна вярност и любов.

Ако често се карате с половинката си, той/тя не разбира защо искате веднъж месечно да излезете само в приятелска компания, ако гледа на вас като малко дете, което трябва да възпита или пък ви третира вас като родител... То по-добре потърсете щастието другаде.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.