След девет дни без електричество обитателите на блок АОНСУ в Русе прибират свещите, но само за два дни. От дружеството „Енерго-Про“ решиха да пуснат тока в сградата през уикенда, въпреки че все още не е намерено решение за натрупаните задължения в размер на 48 000 лева.

В бившето общежитие на Академията за обществени науки и социално управление обитаеми са около 70 апартамента от общо 197. В тях живеят близо 200 души, като има и семейства с малки деца. След спирането на електричеството на 21 март много хора се изнесоха при близки и роднини и в сградата останаха само тези, които няма къде другаде да отидат.

До тежката ситуация се стигна, след като „Енерго-Про“ не можа да си събере парите. Обитателите смятат, че дългът не е техен, защото всеки месец си плащат тока, отчетен по контролните уреди на всяко жилище, и не разбират как се натрупва разликата при показанията на общия електромер. Нямат индивидуални партиди, защото не са уредили окончателно взаимоотношенията си с фирма „Рали 2003“ на Явор Блъсков. Това е бизнесменът, придобил и превърнал сградата на бившата академия в жилищна. „Рали 2003“ е титуляр на партидата за тока, а според обитателите Блъсков е неоткриваем.

През седмицата предстои среща на „Енерго-Про“ с представители на етажната собственост, на която ще присъства и служител на общината. Желанието на притежателите на жилища е да имат индивидуални партиди. Един от вариантите дългът да бъде покрит е обитателите да се съгласят да подпишат споразумение с „Енерго-Про“ за ежемесечно плащане на текущото потребление и част от натрупания дълг до пълното издължаване.

По темата: блок АОНСУ ток дълг
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Годишната печалба за бранша е над 60 млн. лв.

320 000 на езотеричен туризъм за година (ТЕМАТА)

Годишната печалба за бранша е над 60 млн. лв.

320 000 души годишно пътуват за езотеричен туризъм в България. Твърдите му поклонници у нас се изчисляват на 180 000, но покрай тях в обиколките по свещените места се включват и още поне 50 000 души, като данните са заедно с чужденците, дошли на почивка у нас.

Трудови консултанти помагат на безработни семейства

„Семеен трудов консултант”, „Кейс-мениджър и „Психологическо подпомагане“ са част от новите услуги на Агенцията по заетостта за подпомагане на уязвимите групи хора на пазара на труда. Те са съобразени с техните специфични нужди и изисквания за намиране и започване на работа, заявиха за „Монитор“ от агенцията.