0

Коронавирусът ни принуди да се затворим вкъщи по пантофи, облекли стара тениска, без грим и с небрежно направен кок. Все пак – никой не ни гледа, освен може би мъжът и децата. Всяка жена, която държи на външния си вид, се налага веднага да промени тази неглиже тенденция.

Коронавирусът ни принуди да се затворим вкъщи по пантофи, облекли стара тениска, без грим и с небрежно направен кок. Все пак – никой не ни гледа, освен може би мъжът и децата. Всяка жена, която държи на външния си вид, се налага веднага да промени тази неглиже тенденция.

Мили дами, трябва винаги да изглеждаме добре. И да се стремим към това заради самите себе си. Изсулените дрехи може да са добро решение за уикенда, но не и при извънредно положение, поставило ни на дивана за седмици наред.

Ако разходките ви стигат до хранителния магазин и обратно, то най-вероятно работите от вкъщи.

Заложете на спортен шик

поне за часовете, в които вършите професионалните си задължения. Със сигурност съобразявайки тоалета си с това, че извършвате служебна дейност, ще ви дисциплинира повече. Така ще се почувствате по-близо до работната среда и нещата ще потръгнат с по-добър ритъм. Т. нар. спортен шик е много популярен през последните месеци. С него сте хем красиви, хем ви е удобно. Пример за това е официална блуза с дънки или бяла тениска с цветна щампа, съчетана с широк официален панталон. При всички положения това е перфектното предложение за home office. Изключително важно е това да облечете изпрани дрехи, а не такива, с които сте излизали навън през последните дни.

Ще ви дадем и

важен съвет за професионални разговори

при включена камера. Най-вероятно сте гледали комедии или забавни клипчета в YouTube, в които хора допускат гафове по време на работни онлайн срещи. Често става въпрос за мъже с риза, които надолу са по боксерки. Всеки може да попадне в подобна ситуация, затова подбирайте внимателно тоалета си за такъв тип срещи. Това важи и за обувките ви. Ако детето нахлуе в стаята и трябва да станете, за да го изведете, отсрещната страна няма да остане очарована от джапанките, които не подхождат на официалния костюм. Или пък босите крака.

В тази връзка

сложете лек грим

Не само за видеоразговор или за работните часове. След сутрешното кафе можете да отделите 10-15 минути за разкрасяване – крем, евентуално фон дьо тен или флуид, светли сенки за очи, спирала и руж. Така всеки път, когато минете покрай огледалото, ще се усмихвате със самочувствие. Освен това гримирането е идеално решение за уплътнение на времето по време на карантина. Току-виж усъвършенствате уменията си с четката или намерите по-подходящи за вас цветове на червило и сенки. Можете да добиете и умение при правенето на маникюр и прически. Разбира се, ако не ползвате качествени продукти за разкрасяване, по-добре оставете кожата си да диша (доколкото е възможно между четири стени).

А какво да правим вечер? Отговорът е

романтична вечеря в хола

Осъзнаваме, че е абсурдно всяка вечер да слагате рокля и токчета вкъщи. Но е много полезно за самочувствието и връзката ви да се постараете да изглеждате добре поне веднъж седмично. Забравете за готвенето. Поръчайте си вкусна вечеря, запалете една свещ, пуснете тиха музика и си направете среща с любимия. Можете да забъркате няколко коктейла и да се издокарате като за бар. Със сигурност ще ви е забавно, а и ще впечатлите половинката си. Плюсът е, че по този начин ще подкрепите и ресторантьорския бизнес, който към момента разчита на доставяне на храна по домовете.

Важно е винаги да изглеждаме добре, за да дефилираме с високо вдигната глава, било то от спалнята до хола. Казват, че красотата ще спаси света. Знае ли човек...