Близо половината от хотелиерите свалят цените на нощувката

Близо половината от хотелиерите свалят цените на нощувката

През септември близо половината от хотелиерите са предложили на своите клиенти по-изгодни цени на нощувките, докато за октомври 60 на сто са обявили поевтиняване и на пакетните услуги. Това показва месечното анкетно проучване на Националния статистически институт (НСИ), проведено сред управителите на местата за настаняване. 52.2% от анкетираните пък смятат да оферират своите клиенти с алтернативен период за използване на направените резервации. 

През последния месец обаче е регистрирано увеличение на ръководителите, предприели основните мерки: „освобождаване/съкращаване“, „платен отпуск“, „преминаване на непълно работно време“ и „неплатен отпуск“. Вероятна причина за това става намаляването на приходите от дейността на местата за настаняване 53.2 на сто през месец септември. . Малко под 37 % пък посочват, че не се наблюдава промяна. През следващия един месец 46.1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат едва половината от разходите за дейността си със собствени средства, 33.2% от тях - „до 100%“, а 20.1% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план през септември 35.1% от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем. 34.6 на сто планират да продължат да работят, а 24.6% временно да я преустановят. Едва 4.2 на сто предвиждват да я прекратят.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.