Близо 4 млн. лв. изплатиха на отглеждащите памук

Близо 4 млн. лв. изплатиха на отглеждащите памук

Държавният фонд "Земеделие" преведе близо 4 млн. лв. (3 849 640 лв.) по Схемата за специално плащане за памук за Кампания-2020 г. Подпомагане получиха 112 земеделски стопани, които са заявили участие в схемата и отглеждат памук от сортове, вписани в Сортовата листа на България или в Европейския каталог на полските култури, съобщават от Разплащателната агенция.

За да получат финансиране, кандидатите по Схемата за памук трябваше до 1 декември 2020 г. да предоставят сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция. Това условие е разписано в чл. 17, ал. 2 от Наредба 3 от 17 февруари 2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Ставката за финансовата помощ е изчислена на базата на чл. 58 на Регламент (ЕС) нр. 1307/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 17 декември 2013 г. Фонд "Земеделие" изпълнява заложения индикативен график за превеждане на субсидиите към производителите по схемите и мерките на директните плащания, посочват от финансовата институция.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.