Близо 2700 фирми поискали подкрепа с оборотен капитал

Близо 2700 фирми поискали подкрепа с оборотен капитал

До момента близо  2700 търговци са поискали подкрепа чрез оборотен капитал по новата мярка „Подкрепа чрез оборотен капитал за микро, малки и средни предприятия (МСП), засегнати от временните противоепидемични мерки”, която е финансирана чрез ОП „Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК).Това съобщи Националната агенция по приходите (НАП) в сайта си.

По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с четири заповеди на министъра на здравеопазването от втората половина на 2020 г., могат да получат между 10 и 20% от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г. Максималният размер на безвъзмездната помощ е 150 000 лв. Кандидатстването става по електронен път, чрез портала за е-услуги на НАП и системата ИСУН, припомнят от приходната агенция. Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок от 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите може да започне след получаване на одобрение от Европейската комисия (ЕК), което се очаква в близките седмици.

Допълнителна информация за условията за кандидатстване и механизмите за отпускане на помощта може да се получи в специалната рубрика в сайта на НАП на адрес https://nap.bg/page?id=799 .

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.