Близо 220 хил. лева за засегнатите от пожарите стопани в Хасковско

Близо 220 хил. лева за засегнатите от пожарите стопани в Хасковско

Близо 220 хил. лв. получиха стопаните, засегнати от пожарите в Хасковско, съобщи ДФ "Земеделие". Изплатената помощ е в размер от 219 574 лв. по de minimis.

Периодът за подаване на документи бе от 10 до 21 септември. Подпомогнати бяха тези земеделци с изгорени трайни насаждения, фуражни култури, постоянно затревени площи и със засегнати селскостопански животни.

За подпомагането за нанесени щети по трайни насаждения и фуражни култури са определени единични ставки. Техният размер е изчислен на база на действителните разходи за отглеждане на земеделските култури, направени към момента на щетата, при максимален интензитет 80 %. Ставката за трайни насаждения е до 120 лв./дка, за фуражни култури е до 40 лв./дка и до 30 лв./дка за постоянно затревени площи.При засегнати селскостопански животни може да се получат до 1000 лв. на животинска единица (ЖЕ).

Общият размер на средствата по схемата de minimis, която един земеделски стопанин или предприятие може да получи е до левовата равностойност на 25 хил. евро за период от три последователни данъчни години.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.