ВНИМАНИЕ: Ето как да се пазим от преброители менте

ВНИМАНИЕ: Ето как да се пазим от преброители менте

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис. Това предупредиха от Националния статистически институт.  

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430, добавят от НСИ. 

Към 6 часа тази сутрин електронно са се преборили 1 937 000 души. Очакванията са до края на деня те да станат над 2 млн. души, отчете междувременно председателят на института Сергей Цветарски пред бТВ.

Не е изключено срокът отново да бъде удължен.

Най-големият процент на преброилите се електронно е в София - почти 50%. На втори място е Варна с 35,5%. Изненадваща е активността в Габрово, където 30% са се преброили онлайн. В Кърджали и Смолян попълнили онлайн въпросника на НСИ са около 10 на сто. 

Как още може да оставите даннните си на вашия преброител - ВИЖТЕ ТУК.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.