Вижте колко деца учат от вкъщи по свое желание

Вижте колко деца учат от вкъщи по свое желание

Близо още 2 300 са децата и учениците, които по свое желание се обучават от вкъщи, става ясно още данните на образователното министерство за „Монитор”.

263 са учениците, които са преминали към дистанционно обучение за кратко с молба до директора. Те ще учат от вкъщи за не повече от 30 учебни дни.

По здравословни причини за повече от 30 учебни дни към онлайн уроци пък са преминали 777 ученици и деца. Те могат да учат дистанционно до края на извънредната епидемичната обстановка ако има удостоверени с медицински документ причини и присъствието им в детската градина или класа поставя живота или здравето на хлапето в риск. Обучението може да е онлайн и ако обучаващият се живее на един адрес с хора, които попадат в рисковите групи.

Регионалните образователни инспекторати също са мога да издават разрешение за превключване към обучение в електронна среда до края на извънредната епидемична обстановка по избор на ученика или родителя. За целта се следи дали децата са били активни при онлайн уроците миналата пролет, декларира се и възможността да се осигурят технологичните възможности. До момента образователните инспекторати са разрешили 1256 ученици да преминат към онлайн обучение по свое желание или на родителите им.  

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.