Близо 17% от хотелиерите чакат помощ от държавата

Близо 17% от хотелиерите чакат помощ от държавата

Всеки пети свива бизнеса си

През юни 51.3 на сто от анкетираните от Националния статистически институт (НСИ) управители на местата за настаняване посочват, че няма промяна в приходите от дейността им в сравнение с предходния месец, а 29.2 на сто отчитат увеличение, близо 17% от хотелиерите чакат помощ от държавата, защото не могатда се справят сами. През следващия един месец 41.5 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 100%" от разходите за дейността със собствени средства, 41.2 на сто - че ще успеят "До 50%", а 16.9 на сто от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

През следващия един месец 41.5 на сто от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 100%" от разходите за дейността със собствени средства, 41.2 на сто - че ще успеят "До 50%", а 16.9 на сто от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.

За бъдещата си активност в краткосрочен план 67.8 на сто от ръководителите смятат да продължат да работят, 22.4 на сто - да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 6.1 на сто предвиждат временно да преустановят дейността си, а 2.1 на сто прогнозират да я прекратят.

През юни 52.4 на сто от анкетираните управители на местата за настаняване са предложили на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 62.8 на сто са имали намерение да намалят цената на пакет услуги, а 42 на сто - на нощувката.

За наетия персонал 9.1 на сто от ръководителите са предприели като мярка "платен отпуск", 7.7 на сто - "неплатен отпуск", а 7.1 на сто - "освобождаване/съкращаване". От "преминаване на непълно работно време" са се възползвали 6.4 на сто от мениджърите, 3.6 на сто са предприели мярката "намаляване на възнагражденията на персонала", а 2.4 на сто - "дистанционна форма на работа". Същевременно 21 на сто от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.