0

Е вропейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев няма да отпътува с отбора за Пекин. Националите ни летят утре следобед за китайската столица, където от 4 февруари започва олимпиадата. Тодев обаче остава в Италия, след като последният от тестовете му, които трябваше да направи той и целият отбор, преди да се качат на самолета, се оказа положителен. Така за 24 часа Благой даде първо отрицателен тест, а след това и положителен.

Европейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев няма да отпътува с отбора за Пекин. Националите ни летят утре следобед за китайската столица, където от 4 февруари започва олимпиадата. Тодев обаче остава в Италия, след като последният от тестовете му, които трябваше да направи той и целият отбор, преди да се качат на самолета, се оказа положителен. Така за 24 часа Благой даде първо отрицателен тест, а след това и положителен.

20-годишният национал е без симптоми и се чувства добре, като резултатът е изненадал и треньорския щаб. Биатлонистът не е имал никакви проблеми в последния си старт - мъжката щафета на Световната купа в Атхолц-Антерселва, в която бяга на 1-ви пост и даде доста добър резултат, както и най-бързата и точна стрелба от положение прав.

За да може да отпътува за Пекин пък, Тодев трябва да даде поне 2 отрицателни теста и да получи одобрение от Китай, чрез приложението, което вече попълват всичките ни олимпийци. Дотогава той ще остане под карантина в Италия.

С останалите състезатели, треньорския и техническия щаб всичко е наред и утре потеглят за Китай. Със състава ще пътува и претърпялата операция на крака преди 10-ина дни Даниела Кадева, научи "Монитор".

Тя бе и под карантина в Руполдинг до 20 януари. Днес банскалийката е направила две тренировки на ски с тима в Италия, като е посетила и болницата, за да й свалят конците. Дани все още изпитва болки в крака, но се надява постепенно те да отшумят.