Вижда се краят на мащабните ремонти, които започна кметската управа на Благоевград преди близо една година. Кметът д-р Атанас Камбитов посочи датата 28 ноември като краен срок за приключване на проекта. 

„Ремонтът на площадното пространство в центъра на Благоевград приключва в края на октомври, ремонтът беше абсолютно наложителен, тъй като на много места под плочките се отварят огромни ями, изключително опасни особено при по- голямо натоварване. Над 30 години, когато е построен в този вид площад „Георги Измирлиев“ не бяха правени сериозни ремонти“, каза градоначалникът. Не се сменят само плочките, прави се хидроизолация, както основно се ремонтират фонтаните и подплощадното пространство. Поради постоянните течове магазините под площада, наричани от жители и гости на града малкото НДК, бяха изоставени, а след ремонта тази зона отново ще се оживи. В цялата централна градска част ще бъде монтирано художествено осветление. Градоначалникът съобщи още, че всички строителни обекти вървят в срок, а ремонтът на ул. “Марица” приключва в края на годината. На мястото на изкоренените над 40-годишни дървета, които застрашаваха минувачите, ще бъдат засадени нови фиданки. 13 177 504,12 лв струва цялата сметка по грандиозните ремонти в Благоевград. Парите са осигурени по оперативната програма „Региони в растеж“ и с евродофинансиране.

В момента тече процедура за избор на изпълнител за внедряване и поддържане на система за електронно видеонаблюдение в Благоевград. Видонаблюдението ще обхване абсолютно цялата територия на града, и в централна градска част, както и в кварталите. Идеята е след самото изграждане Центърът за наблюдение да бъда предаден на полицията и органите на реда да осъществяват контрол, каза кметът Камбитов. Той поясни, че самата система отговаря на най-високите изисквания. Тя ще бъде с максимален брой функции, като ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

До 18 декември ще бъде завършено и депото за отпадъци и към днешна дата няма индикации, че този срок няма да се спази. Каза накрая кметът д-р Атанас Камбитов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Хванаха ученик с канабис в гащите си

17-годишен гимназист от Сандански Марио Т. беше обискиран от полицаи и в гащите му полицаите се натъкнали на 15 топчета канабис, приготвени за продажба.

Падналият от втория етаж благоевградски актьор се възстановява успешно

 33-годишният актьор Теодор Куков, който преди седмица се претърколи през парапет от втория етаж във фоайето на благоевградския театър и след летеж от близо 4 метра пукна черепа си, се възстановява успешно, казаха от болница „Света Ана“ – София: „Благодарение на младия лекарски екип от отделението по неврохирургия, ръководен от д-р Алиоски в бившата Окръжна болница, която сега се нарича „Света Ана“ Теодор се възстановява много добре.

Бачево празнува Конски Великден (СНИМКИ)

Тодоровден е един от най- почитаните християнски празници в разложкото село Бачево. Традиционните  надбягвания с коне и магарета закичени с мартеници, които местните наричат конски кушии са едни от най-популярните в  района. За бачевци конят е най-ценното животно, а Тодоровден най- очаквания и тачен празник . Състезанията продължиха до следобедните часове, след което победителите бяха наградени.