0

З а първи път във варненския зоопарк се роди бяло двугърбо камилче, съобщи в своя фейсбук профил кметът Иван Портних. Той поздрави екипа, който полага много грижи за бялото камилче и родителите му.

За първи път във варненския зоопарк се роди бяло двугърбо камилче, съобщи в своя фейсбук профил кметът Иван Портних. Той поздрави екипа, който полага много грижи за бялото камилче и родителите му.

Да е живо и здраво, да радва децата на Варна, написа още кметът на Варна.

Екзотичното животинче е от мъжки пол и се чувства добре. То е родено в семейството на 9-годишната майката Ева и 6-годишния баща Леми, които са във Варна от 2015 година. Те са пристигнали край морето от словашки град Тренчин, уточни директорът за Зоопарка Иванка Стоянова.

Предстои да му бъде избрано име и осиновител. Появата на новороденото камилче смени цветовата гама, тъй като като от началото на годината досега в зоопарка се родиха черен муфлон и черни лебеди.

Според Стоянова това е добра поличба. Всички, които искат да видят на живо малкото албиносче, могат да го направят при редовните съботни видеовръзки от 11 часа на страницата на зоопарка.